Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Στις 13 Απριλίου 2003 τραγικό δυστύχημα σημειώνεται στην κοιλάδα των Τεμπών με απολογισμό 21 νεκρούς μαθητές.

1204 - Με την ολοκλήρωση της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης, διαλύεται προσωρινά η Βυζαντινή αυτοκρατορία και τερματίζεται η Δ' Σταυροφορία.

1598 - Ο βασιλιάς Ερρίκος Δ' εκδίδει το Έδικτο της Νάντης, με το οποίο αναγνωρίζει θρησκευτικά δικαιώματα στους Προτεστάντες της Γαλλίας.

1861 - Το οχυρό Σάμτερ καταλαμβάνεται από τις δυνάμεις των Νοτίων, η πολιορκία του οποίου σηματοδότησε την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου.

1924 - Ιδρύεται η ομάδα Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών, εν συνεχεία Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως γνωστή σαν ΑΕΚ Αθηνών.

1929 - Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει την άλλοτε ελληνική συνοικία Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης με ολική καταστροφή σε περισσότερες από 200 οικίες. Από τότε η περιοχή ονομάστηκε Κουρτουλούς.

1944 - Το Κωσταράζι Καστοριάς πυρπολείται και καταστρέφεται ολοκληρωτικά για δεύτερη φορά μετά από αυτή των Οθωμανών το 1912. Αυτή τη φορά, είναι μία μονάδα των SS προερχόμενη από τη Σιάτιστα που το πραγματοποιεί, εκτελεί 5 και συλλαμβάνει 76 κατοίκους.

1985 - Ο Ραμίζ Αλία διαδέχεται τον Ενβέρ Χότζα στην ηγεσία της Αλβανίας.

1987 - Πορτογαλία και Κίνα υπογράφουν συμφωνία για την επιστροφή του Μακάο στη δεύτερη, το 1999.

2000 - Ο Κώστας Σημίτης ορκίζεται για τρίτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

2003 - Τραγικό δυστύχημα σημειώνεται στην κοιλάδα των Τεμπών με απολογισμό 21 νεκρούς μαθητές. Το πούλμαν με τους μαθητές γύριζε στο Μακροχώρι Ημαθίας από τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα και συγκρούστηκε με αποκολλημένο φορτίο φορτηγού.

2013 - Επιβεβαιώνονται οι φήμες για την πώληση του Σκορπιού, του νησιού του Αριστοτέλη Ωνάση στον Ρώσο επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Το νησί αλλάζει ιδιοκτήτη μετά από πενήντα έτη.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!