Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Αναμένεται η έγκριση μελετών από το δήμο Θεσσαλονίκης
Τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, του πρώτου στην Ελλάδα, επαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το δημοτικό συμβούλιο, στην προσεχή του συνεδρίαση, καλείται να εγκρίνει την εκπόνηση μιας σειράς μελετών, ώστε να καταστεί εφικτή η λειτουργία του αποτεφρωτηρίου σε χώρο πλησίον των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνο Ζέρβα, το αποτεφρωτήριο δεν θα εξυπηρετεί μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.
Με βάση τον σχεδιασμό, στην ιδιόκτητη έκταση των 500 στρεμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έχει επιλεγεί και χρησιμοποιείται ως δημοτικό φυτώριο, θα κατασκευαστεί ένα οίκημα περίπου 600 τ.μ., όπου θα στεγαστούν όλες οι απαραίτητες για το αποτεφρωτήριο λειτουργίες.
Ο κεντρικός Δήμος καλείται να προχωρήσει στην εκπόνηση σειράς υποστηρικτικών μελετών για τη χωροθέτηση με τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, ώστε να λάβει τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις για τη λειτουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών.
«Με διαδικασίες εξπρές σε διάστημα ενός έτους θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών, που κατά κύριο λόγο είναι γεωλογικές και περιβαλλοντικές» δηλώνει ο κ. Ζέρβας.
Μόλις συνταχθεί η πολεοδομική μελέτη θα υποβληθεί στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, όπου ανήκουν τα Κοιμητήρια, για την τήρηση των διαδικασιών ανάρτησης και δημοσιοποίησης.
Στη συνέχεια, όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία, εγκεκριμένες μελέτες και γνωμοδοτήσεις θα υποβληθούν στα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος, Υγείας και Εσωτερικών ώστε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη χωροθέτηση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για τη σύνταξη της οριστικής μελέτης.

http://www.4news.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!