Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο Jethro Mullen είναι συντάκτης του CNN, αλλά είναι και ένας από τους πιο δημοφιλείς χρήστες του Instagram στον κόσμο με πάνω από 800.000 followers.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε πρόσφατα μοιράζεται μαζί μας ιδέες και tips που θα μας μετατρέψουν, από απλούς καταγραφείς της πραγματικότητας, σε άρχοντες του φωτός.

Ας δούμε τι μας συμβουλεύει, με δικά του λόγια.

Ανεβείτε ψηλά

Τα πάντα δείχνουν διαφορετικά όταν τα βλέπεις από πάνω. Αναζητήστε μπαλκόνια με θέα, ταράτσες, τελεφερίκ, γέφυρες κ.ά. Κολλήστε το φακό όσο γίνεται κοντύτερα στο τζάμι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αντανάκλαση.

Ρωτήστε τους ντόπιους

Οι άλλοι Instagramers ταγκάρουν (σ.σ. ορίζουν γεωγραφικά τη θέση της φωτογραφίας) και μας καθοδηγούν σε μέρη που δεν θα βρίσκαμε μόνοι μας. Φωτογράφησα αυτή την υπέροχη σκάλα ακολουθώντας τις οδηγίες ενός ντόπιου χρήστη.

Το ταξίδι έχει θησαυρούς

Μην χαλαρώνετε στη διάρκεια μιας πτήσης ή μιας διαδρομής με τρένο προς τον προορισμό σας. Υπέροχες εικόνες παραμονεύουν, σαν αυτή που τράβηξα από το αεροπλάνο και δείχνει τα οροπέδια του Θιβέτ. Ταξιδεύετε πάντα στο παράθυρο.

Χαθείτε!

Βγείτε από το δρόμο, αφήστε το μονοπάτι -αρκεί να είστε βέβαιοι πως είστε ασφαλείς- και αναζητήστε άγνωστα μέρη. Στην Ταϊλάνδη, άφησα για λίγο την παραλία και βρήκα τυχαία αυτή την καταπληκτική δεντροστοιχία.

Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ

Έξτρα φακοί, όπως το Ollioclip, παρέχουν λήψεις ευρείας γωνίας, ιδανικές για τοπία. Τρίποδα για σταθερότητα και εφαρμογές όπως το Slow Shutter Cam σας δίνουν τη δυνατότητα να τραβήξετε σε χαμηλό φωτισμό.

Επεξεργαστείτε τις εικόνες με εφαρμογές

Τα φίλτρα του Instagram έχουν περιορισμένες επιλογές. Προγράμματα όπως το Snapseed και το Afterlight (και τα δύο χρησιμοποιήθηκαν στη φωτογραφία που βλέπετε), όπως και το VSCO Cam σας επιτρέπουν να «πειράξετε» ελαφρά τις εικόνες προς το καλύτερο. Σχεδόν όλες μου τις φωτογραφίες στο Instagram τις έχω επεξεργαστεί με αυτά.

Ο κακός καιρός είναι φίλος μας

Η βροχή σύμφωνα με το fortune, δημιουργεί ενδιαφέροντα θέματα: λιμνούλες, αντανακλάσεις, πολύχρωμες ομπρέλες, σταγόνες στα τζάμια, ενώ και τα σύννεφα είναι εντυπωσιακά. Για εικόνες σαν αυτή γυρίστε το κινητό σας ανάποδα ώστε η κάμερα να είναι σχεδόν στο ύψος της επιφάνειας του νερού.

Μάθετε πού είναι ο ήλιος

Οι σκιές και το φως του ήλιου δημιουργούν εντυπωσιακά θέματα όταν συνδυάζονται με αντικείμενα, δέντρα ή άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος. Εφαρμογές όπως το Sun Seeker σας ενημερώνουν για την ακριβή πορεία του ήλιου στον ουρανό ανάλογα με την ώρα, την εποχή και τη γεωγραφική σας θέση. Αντίστοιχα, γνωρίζοντας την ακριβή ώρα της ανατολής ή της δύσης θα «πιάνετε» στιγμές σαν αυτή.

Κοιτάξτε προς τα πάνω

Όταν το περιβάλλον σας δείχνει «κλειστό» χωρίς οπτικές διαφυγές, σηκώστε ψηλά τη ματιά σας. Τα ψηλά δέντρα δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες, το ίδιο και τα ψηλά κτήρια σε μια μεγαλούπολη.

http://www.thestival.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!