Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Με τα έργα τους και την πένα τους έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πολλούς θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Από πού εμπνέονται όμως οι διάσημοι συγγραφείς; Ποιους άλλους καλλιτέχνες θαυμάζουν;
Ο Tom Hawking από το flavorwire.com παρουσιάζει τους αγαπημένους μουσικούς (τραγουδιστές, συγκροτήματα κ.τ.λ.) αγαπημένων συγγραφέων:
David Foster Wallace: R.E.M.
Ο David Lipsky, που έγραψε το βιβλίο "Travels With David Foster Wallace", αναφέρει ότι ο Wallace αγαπούσε πολύ το κομμάτι ‘Strange Currencies’ των R.E.M., ενώ όπως είχε πει κάποτε ο ίδιος, όταν έγραφε το "Infinite Jest" άκουγεNirvana, όπως επίσης και μια καλλιτέχνιδα από τη Σκωτία, που άκουγε στο όνομα Enya.
Thomas Pynchon: Lotion
Στο μοναχικό συγγραφέα, Thomas Pynchon, του άρεσε πολύ να ακούει τη μουσική της νεοϋορκέζικης μπάντας Lotion, από τη στιγμή που ο λογιστής του τού χάρισε το άλμπουμ "Nobody’sCool".
Haruki Murakami: The Beach Boys
Στο blog των θαυμαστών του Murakami (Haruki Murakami Stuff) πριν από ένα χρόνο δημοσιεύτηκαν πολλά αγαπημένα τραγούδια του διάσημου συγγραφέα, ανάμεσα στα οποία ξεχώριζαν εκείνα των The Beach Boys και του Bruce Springsteen.
Margaret Atwood: The Arrogant Worms
Μιλώντας κάποτε στο CBC Music η Atwood είχε πει: "Μου αρέσει πολύ ένα συγκρότημα που λέγεται ‘Arrogant Worms’. Όταν προσπαθώ να μιλήσω για τον Καναδά σε ανθρώπους που δεν είναι από τον Καναδά, ξεκινώ με το τραγούδι τους ‘Canada’s Really Big’. Επίσης, ακούω Joni Mitchell, Leslie Feist και πολλές μουσικές από τους Nova Scotia".
Gabriel García Márquez: The Beatles
Ο καταξιωμένος Κολομβιανός συγγραφέας μίλησε για την αγάπη του στη μουσική στο ντοκιμαντέρ του Heriberto Fiorillo με τίτλο "LacuevaitineranteoGarcíaMárquezysugrupodeBarranquilla". Ο ίδιος έτρεφε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους Beattles. "Έχω περισσότερους δίσκους, απ’ ό,τι βιβλία. Ανακάλυψα ένα θαύμα: πως οτιδήποτε βγάζει ήχο είναι μουσική. Τα αυτοκίνητα στους δρόμους, οι κόρνες, οι φωνές… τα πάντα. Μουσική είναι ο οποιοσδήποτε ήχος. Είμαι ένας φανατικός λάτρης της μουσικής και έχω αυτό το σλόγκαν: το μόνο πράγμα που είναι καλύτερο από τη μουσική, είναι να μιλάς γι’ αυτήν. Πιστεύω ότι αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Όταν έγραφα τα ‘Εκατό χρόνια μοναξιάς’ στο Μεξικό ‘έλιωσα’ τους δίσκους των Beattles".
Stephen King: LCD Soundsystem
Ο King έγραψε κάποτε μια στήλη στο EntertainmentWeekly γύρω από τη μουσική ποπ κουλτούρα του 2000, ενώ σε μια συνέντευξη με τον τραγουδιστή της κάντρι Steve Earle το 2005 μίλησε για το γούστο του στη μουσική. Προτιμά την κάντρι μουσική και το rock ‘n’ roll, ενώ αγαπημένοι του καλλιτέχνες είναι οι εξής: Ryan Adams, Wilco, Alison Krauss και Bob Dylan. Επίσης, του αρέσουν πολύ οι LCD Soundsystem.
J.K. Rowling: The Smiths
Η J.K. Rowling έχει δηλώσει ότι της αρέσουν πάρα πολύ οι Beatles, καθώς επίσης και το συγκρότημα "The Smiths", ενώ φέρεται να έχει πει: "Νομίζω ότι η διάλυση των Smiths ήταν η μόνη που με επηρέασε βαθιά. Πολύ λυπηρό".
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!