Κυριακή 23 Μαρτίου 2014


Σημαντικά γεγονότα επιφύλασσε αυτό το weekend για τους ‘Έλληνες της διασποράς’. Κυπελλούχος Βελγίου ο Γκαλίτσιος με τη Lokeren και μάλιστα για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία χρόνια, επιστροφή με δυο γκολ για τον Φάνη Γκέκα που φάνηκε να μην επηρεάζεται από την απουσία του λόγω τραυματισμού, γκολ-χρυσάφι για τον Χριστοδουλόπουλο που χάρισε πολύτιμη νίκη στη Bologna, ασίστ για τον Παπασταθόπουλο και αρκετές συμμετοχές για τους υπόλοιπους  σε μια αγωνιστική πραγματικά πλούσια. Στα σημαντικά και η ανανέωση συμβολαίου του Νίκου Καράμπελα από τη Levante, επιβράβευση για την αγωνιστική συνέπεια που επιδεικνύει φέτος  ο Έλληνας αμυντικός . Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Αναπάντεχη και δυσάρεστη κατάληξη είχε η νέα συμμετοχή του Έλληνα πορτιέρο στην αρχική σύνθεση της Boro στο ματς απέναντι στην Q.P.R. Με το σκορ 1-1 στις καθυστερήσεις η μπάλα του έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι, γκέλαρε μπροστά του σε μια φαινομενικά εύκολη πάσα κι έδωσε την ευκαιρία στον Zamora να γράψει το 1-2 ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Morrison έκανε το τελικό 1-3. Μια πραγματικά άτυχη στιγμή για τον Κωνσταντόπουλο σε μια χρονική περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής στην ήττα 2-0 από τη Norwich.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Εκτός αποστολής στη νίκη 3-2 επί της Swansea.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Εκτός αποστολής ο Μήτρογλου λόγω τραυματισμού, στον πάγκο έμεινε ο Καραγκούνης στη συντριβή  5-0 από τη ManCity.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Βασικός στην εκτός έδρας νίκη με 0-3 επί του Hannover96. Στο 43ο λεπτό έδωσε κεφαλιά ασίστ στον Hummels για να γράψει το 1-0.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Εκτός αποστολής στη νίκη 3-1 επί της Braunschweig.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στην εντός έδρας ήττα με 2-3 από τη Hoffenheim.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Μπήκε ως αλλαγή στο 88’ στη σημαντική εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί της 1860 Munich.

ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Στον πάγκο έμεινε ο Μαλεζάς, εκτός αποστολής ο Γιαννιώτας στη λευκή εκτός έδρας ισοπαλία με την FSV Frankfurt.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Λευκή ισοπαλία για τη Levante στην έδρα της Espanyol με τον Βύντρα βασικό και τον Καράμπελα στον πάγκο. Μεσοβδόμαδα ο «Νίκος» υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα που αναγνώρισε την προσφορά του ενώ ο προπονητής του αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τη συνέπεια και την εργατικότητα που επιδεικνύει. Ένα μεγάλο μπράβο και από εμάς.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Νίκη 1-0 επί της Elche . Ο Καρνέζης έμεινε στον πάγκο.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Εκτός αποστολής ο Κονέ αλλά φρόντισε ο Λάζαρος να παίξει και για τους δυο. Κέρδισε πέναλτι στο 78’ στο οποίο ευστόχησε ο ίδιος και έδωσε την πολύ σημαντική νίκη 1-0 επί της Cagliari. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 82’. Με τη νίκη αυτή η Bologna απομακρύνθηκε δυο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Μπήκε ως αλλαγή στο 76’ στη νίκη 3-1 επί της Livorno.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε αλλαγή στο 61’ στην εκτός έδρας  ισοπαλία 1-1 με την Parma.

ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) :  Άσχημη μέρα για τον Έλληνα αμυντικό αφού είδε την εστία της ομάδας του να παραβιάζεται πέντε φορές από τους κυνηγούς της Sampdoria.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Maicon , στην άνετη εκτός έδρας νίκη με 0-2 επί της Chievoverona.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Εκτός αποστολής του αγώνα στη Bologna.

ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Μπήκε αλλαγή στο 78’ στην εκτός έδρας νίκη με 0-2 επί της Brescia.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTI C) : Νίκη 3-0 επί της St.Mirren με τον Έλληνα διεθνή να χρησιμοποιείται ως αλλαγή στο 77’.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο στην ήττα 2-1 από την AZ Alkmaar.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Κυπελλούχος Βελγίου στέφθηκε ο Γκαλίτσιος αγωνιζόμενος ως βασικός στον τελικό που έληξε με νίκη 1-0 της Lokeren επί της Zulte Waregem. Πρόκειται για τον δεύτερο τίτλο στα τρία χρόνια που ο Έλληνας αμυντικός βρίσκεται στο Βέλγιο τον οποίο και πανηγύρισε δεόντως με την Ελληνική σημαία στην πλάτη (φωτο).

ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Δεν υπήρχαν αγώνες για το πρωτάθλημα λόγω της διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα κρίσιμα play off.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Είναι μεγάλος σκόρερ και δεν θα πάψει ποτέ να το επιβεβαιώνει. Επέστρεψε από τον τραυματισμό του και με δυο γκολ χάρισε σημαντικότατη εκτός έδρας νίκη με 1-2 επί της Bursaspor. Με τα γκολ αυτά ο Γκέκας έφτασε τα 7 συνολικά στη σεζόν έχοντας όμως χάσει αρκετούς αγώνες λόγω τραυματισμών.

ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Αγωνίστηκε ως βασικός στην τεράστια νίκη-έκπληξη 0-1 επί της Galatasaray, που δίνει κάποιες αμυδρές ελπίδας σωτηρίας , που απέχει πλέον μόλις πέντε βαθμούς 
.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ


ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Αγωνίστηκε και πάλι βασικός στην λευκή ισοπαλία με την Petrolul Ploiesti. Η επιλογή του τον Δεκέμβρη να παραμείνει τελικά στην Concordia και να μην υπογράψει στον Άρη αποδεικνύεται σωστή και άκρως επαγγελματική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!