Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Λόγω των συχνών βομβιστικών επιθέσεων, η καθημερινή ζωή των ανθρώπων στο Λίβανο είναι συνυφασμένη με το φόβο και την ανασφάλεια.
Η Σάντρα Χασάν, μια 26χρονη φοιτήτρια που σπουδάζει στο Παρίσι, δημιούργησε μια εφαρμογή στο κοινωνικό δίκτυο Twitter με την ονομασία “I am alive” προκειμένου συγγενείς και στενοί φίλοι κάθε χρήστη να γνωρίζουν ότι επιβίωσε μετά από κάποια φονική βομβιστική επίθεση ή μια φυσική καταστροφή (σεισμός, πλημμύρες, τυφώνας κ.α.).

Η εφαρμογή πρωτοεμφανίστηκε στις 21 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την επίθεση αυτοκτονίας που έπληξε προάστιο στα νότια της Βηρυτού και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.
Ουσιαστικά, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες της να στείλουν ένα μήνυμα με τη φράση “Είμαι ζωντανός/ή” ακολουθούμενο από τα hashtags #Lebanon και #LatestBombing σε όλους τους οικείους τους.

"Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σε περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας “καταρρέουν” καθιστώντας αδύνατη την επικοινωνία" δήλωσε η νεαρή εφευρέτρια της εφαρμογής στο Euronews.
“Είμαι διατεθιμένη να επεκτείνω την εφαρμογή, αν και εύχομαι πραγματικά να μην υπήρχε λόγος να το κάνω. Δυστυχώς οι καταστάσεις καθιστούν αυτή την εφαρμογή απαραίτητη” λέει η 26χρονη.

Πηγή: News.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!