Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Στο μικροσκόπιο βάζει η κυβέρνηση τους περίπου 35.000 δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν κάνει χρήση του προεδρικού διατάγματος 64/2004 (γνωστού και ως «διάταγμα Παυλόπουλου»), προκειμένου να μονιμοποιηθούν.
Πρόκειται για έναν έλεγχο-μαμούθ, που ήδη είχε ξεκινήσει και θα επεκταθεί στο σύνολο του δημοσίου τομέα, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι όσοι μονιμοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο, είχαν πράγματι τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά και πληρούσαν τις προϋποθέσεις για το χρόνο προϋπηρεσίας που προέβλεπε το διάταγμα.
Όπως σημειώνει το  Έθνος της Κυριακής, η απόφαση ελήφθη σε κυβερνητική σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως ανέφεραν στην εφημερίδα κυβερνητικές πηγές, ο έλεγχος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση απόλυση για όσους έχουν μονιμοποιηθεί μέσω του διατάγματος Παυλόπουλου, αλλά αντίθετα πρόκειται για μια επιλογή που θα οδηγήσει στην επιβολή της Δικαιοσύνης και στην προστασία εκείνων που νομίμως και δικαιολογημένα έκαναν χρήση εκείνης της ρύθμισης.
Ωστόσο, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αυτό τον έλεγχο, ξεκινώντας από τους 2.000 υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς υπήρξαν κρούσματα με αναληθείς βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που είχαν χορηγηθεί από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και είχαν υποβληθεί από τις ενδιαφερόμενες με αίτηση θεραπείας που κατέθεσαν προς επανεξέταση απορριφθέντων αιτημάτων τους λόγω μη πλήρωσης των χρονικών προϋποθέσεων απασχόλησης.
Οι φορείς
Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά μονιμοποιήθηκαν 35.239 συμβασιούχοι λόγω του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος μέχρι και το 2009, που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σε αρκετούς φορείς.
Στους δήμους μονιμοποιήθηκαν 18.000 συμβασιούχοι, ενώ στα υπουργεία περίπου 6.000 υπάλληλοι. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις δημοτικές επιχειρήσεις, οι μονιμοποιήσεις ξεπέρασαν τις 11.000.
«Πρωταθλητής» στις μονιμοποιήσεις αναδεικνύεται το υπουργείο Πολιτισμού, με 1.720, και ακολουθεί η ΕΡΤ με 1.506, ενώ το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων προχώρησε σε 795 μονιμοποιήσεις, το υπουργείο Οικονομίας 741, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο 579 και ο Δήμος Αθηναίων 575.
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!