Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Σουλτάνος στην Πόλη θα γίνει ο Ροναλντίνιο αν η Μπεσίκτας αποδεχθεί τις απαιτήσεις του και οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία. Ο τουρκικός Τύπος τής έχει αποδώσει τον χαρακτηρισμό «μεταγραφή του αιώνα» - για τα δεδομένα του τουρκικού ποδοσφαίρου, φυσικά. Και μάλλον δεν έχει άδικο αν αναλογιστούμε το τεράστιο κόστος για τους Μαύρους Αετούς.
Η Μπεσίκτας φλερτάρει με τον Ροναλντίνιο τα δύο τελευταία χρόνια αλλά τώρα που λήγει το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου με την Ατλέτικο Μινέιρο αποφάσισε να κάνει το αποφασιστικό βήμα.
Παρά τα 33 του χρόνια και την άστατη ζωή του ο Ροναλντίνιο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Το 2013 ηγήθηκε της Ατλέτικο Μινέιρο στην πορεία για την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες ενώ πριν από μερικές εβδομάδες αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στη Λατινική Αμερική αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Νεϊμάρ.
Ο Ρόνι δεν θέλει να αφήσει ανεκμετάλλευτη τη δεύτερη ποδοσφαιρική του άνοιξη και διεκδικεί ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Ο αδερφός του, Ασίς, που είναι ταυτόχρονα και μάνατζέρ του, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη και διαπραγματεύθηκε την μεταγραφή του στην Μπεσίκτας. Οταν οι Τούρκοι άκουσαν τις απαιτήσεις των Βραζιλιάνων αρχικά έκαναν πίσω. Ωστόσο η ολλανδική εφημερίδα «Ντε Τέλεγκραφ» υποστηρίζει πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για συμβόλαιο δυόμισι ετών που θα αποφέρει στον Ροναλντίνιο 10-15 εκατ. ευρώ, ενώ τις ίδιες πληροφορίες έχει και το γερμανικό Sky Sports.
Η τουρκική εφημερίδα «Φανατίκ» δημοσίευσε τη λίστα με τα δέκα αιτήματα του Ασίς που πρέπει να γίνουν αποδεκτά ώστε ο Ροναλντίνιο να πει το «ναι».
Σύμφωνα με αυτήν, ο Βραζιλιάνος θέλει:
1. Επτά αεροπορικά εισιτήρια προς και από τη Βραζιλία για τον Ροναλντίνιο και την οικογένειά του, κάθε χρόνο.
2. Ενα αυτοκίνητο με σοφέρ και γεμάτο πάντα το ρεζερβουάρ με βενζίνη. Το κόστος, φυσικά, θα επιβαρύνει την τουρκική ομάδα.
3. Τις αποδοχές του προσωπικού που θα βρίσκεται υπό τις υπηρεσίες του στο σπίτι του να τις καταβάλλει η Μπεσίκτας.
4. Προσωπικούς χορηγούς.
5. Ενα σταθερό και ένα κινητό τηλέφωνο που επίσης θα πληρώνει η τουρκική ομάδα.
6. Να μπορεί να πάρει μεταγραφή έπειτα από έναν χρόνο.
7. Να έχει ετήσιες αποδοχές 6 εκατ. ευρώ καθαρά.
8. Να υπάρχει ποινή (τόκος) 8% αν καθυστερήσει η καταβολή της αμοιβής του για πάνω από δύο μήνες.
9. Να έχει ποσοστό από τις πωλήσεις των φανελών.
10. Να λαμβάνει μπόνους επίτευξης στόχων: για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ 1 εκατ. ευρώ, για κατάκτηση τίτλου στην Τουρκία 500.000 ευρώ, για κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ 1 εκατ. ευρώ και για κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ τη δεύτερη σεζόν 2 εκατ. ευρώ.
Αν το φλερτ έχει αίσιο τέλος, η Μπεσίκτας θα είναι η τέταρτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα αγωνιστεί ο Ροναλντίνιο. Η πρώτη ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν (2001-2003), ακολούθησε η Μπαρτσελόνα (2003-2008), με την οποία κατέκτησε δύο τίτλους στην Πριμέρα Ντιβισιόν και ένα Τσάμπιονς Λιγκ, και τέλος η Μίλαν (2009-2010).
tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!