Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Παράταση έως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έδωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, με απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη οι εφορίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη και την Παρασκευή για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων σε κάποιες από τις βασικές συναλλαγές τους όπως κατάθεση πινακίδων, μεταβίβαση ακίνητων, αποδοχή φορών κληρονομιάς και έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Οπως αναφέρει το υπουργείο στη σχετική του ανακοίνωση: «Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους.

»Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου,  έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».

Το πρωί της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι λιγότεροι από 500.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως το πρωί τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Αναφορικά με τον συνωστισμό που υπήρξε στις εφορίες για τον κλειδάριθμο, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι δεν προβλέπεται να επιβληθεί κανένα πρόστιμο στους πολίτες και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του έτους.

http://www.tanea.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!