Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Επηρεασμένα από την κρίση που χτυπά την πόρτα όλο και περισσότερων ελληνικών οικογενειών, είναι τα γράμματα προς τον Αϊ-Βασίλη που κατά χιλιάδες έχουν φτάσει τις τελευταίες μέρες στα ΕΛΤΑ και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000!

Στο παιχνίδι της ελπίδας που τέτοιες μέρες είναι ταυτισμένο κυρίως με τη μορφή του Αϊ-Βασίλη, συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, φέτος είναι αυξημένος ο αριθμός των παιδιών που απευθύνονται στον αγαπημένο τους Αγιο, ζητώντας δουλειά για τους άνεργους γονείς τους και ένα φτηνό δώρο για τον εαυτό τους, ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα που δέχεται, αφού κι αυτός... μάλλον αντιμετωπίζει δυσκολίες!

Ο αριθμός των γραμμάτων των παιδιών προς τους παραδοσιακούς ήρωες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, διαπιστώνει η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ενωση (UPU), μια υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Βέρνη.

Ο Αϊ-Βασίλης, οι Τρεις Μάγοι και οι υπόλοιποι «φύλακες» των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων, αυτές τις μέρες δέχονται παγκοσμίως περίπου οκτώ εκατομμύρια γράμματα, παρά το γεγονός ότι η εποχή του Διαδικτύου έχει κάνει λιγότερο δημοφιλές το παραδοσιακό ταχυδρομείο, επισημαίνει η UPU.

Αν και τα γράμματα συχνά έχουν απλά διεύθυνση παραλήπτη «Αγιος Βασίλης, Βόρειος Πόλος» ή προς τον «Αγιο των Χριστουγέννων», οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία όλου του κόσμου, από τη Βραζιλία έως τη Φινλανδία και την Ελλάδα, φροντίζουν τα γράμματα να μην επιστρέφονται με τη σήμανση «χωρίς παραλήπτη».

Στη χώρα μας, όπως εξηγεί η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των ΕΛΤΑ, Ελένη Κοντού, στης οποίας το γραφείο καταλήγουν όλες οι επιστολές προς τον Αϊ-Βασίλη, «φροντίζουμε να απαντάμε σε όλα τα γράμματα που έχουν πλήρη διεύθυνση και στοιχεία αποστολέα». Κάθε χρόνο τα ελληνικά ταχυδρομεία απαντούν σε περίπου 30.000 γράμματα παιδιών.
tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!