Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τον κύβο του Ρούμπικ τον γνωρίζουμε όλοι και σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή μας προσπαθήσαμε να τον λύσουμε, άλλοι με επιτυχία και άλλοι όχι.
Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο μηχανικό παζλ που επινοήθηκε από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Ernő Rubik το 1974. Η ιδέα όμως για το «παιχνίδι» αυτό βασάνιζε το μυαλό του πολλά χρόνια πριν. Τελικά ο κύβος βγήκε στην κυκλοφορία το 1977 και κυριολεκτικά «μπήκε» σε κάθε σπίτι!
Ο Javier Lloret είναι Ισπανός καλλιτέχνης και σχεδιαστής και είχε μία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα την οποία και υλοποίησε. Το project του ονομάστηκε «Puzzle Facade» και «ντύνει» ένα ολόκληρο κτήριο στα χρώματα του γνωστού κύβου. Το κτήριο βρίσκεται στην πόλη του Linz στην Αυστρία και οι περαστικοί καλούνται να «λύσουν» τον κύβο.
Το παιχνίδι ξεκινά μόλις πιάσουν στα χέρια τους έναν κύβο τύπου Ρούμπικ, ο οποίος όμως είναι λευκός. Τα χρώματά του αποτυπώνονται με φως στο απέναντι κτήριο. Ο κύβος που δίνεται στους περαστικούς αντιλαμβάνεται την περιστροφή και τον προσανατολισμό και συλλέγει δεδομένα που μέσω Bluetooth αποστέλλονται σε υπολογιστή εξοπλισμένο με ειδικό λογισμικό.
Με τη σειρά του το λογισμικό μετατρέπει τις πληροφορίες σε χρώματα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο παίκτης, δεν αντιλαμβάνεται την όλη διαδικασία αλλά βλέπει το αποτέλεσμα των κινήσεών του στην εξωτερική όψη του κτηρίου απέναντί του.
Βέβαια για να έχει οπτική επαφή με όλες τις πλευρές του κτηρίου, είναι αναγκασμένος να κινείται γύρω από αυτό!
echoes.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!