Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ραντεβού κάθε τρεις ημέρες είχε η Μάργκαρετ Θάτσερ με τον κομμωτή της, προκειμένου να διατηρήσει το αυστηρό χτένισμα στα ξανθά μαλλιά της. Σύμφωνα με την ατζέντα της που χρονολογείται το 1984 και αναγράφεται όλο το πρόγραμμα των ραντεβού της, αποκαλύπτεται ότι η αείμνηστη Σιδηρά Κυρία της Μεγάλης Βρετανίας επισκέφθηκε το κομμωτήριό της 118 φορές μέσα στον χρόνο ώστε να διασφαλίσει ότι θα είναι ευπαρουσίαστη στις συναντήσεις με κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες.

Μάλιστα, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οπότε στο Λονδίνο κατέφθασαν ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο για την οικονομική σύνοδο η Θάτσερ πήγε κομμωτήριο πέντε συνεχόμενες ημέρες!

Όπως αποκαλύπτουν τα αρχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η Θάτσερ δεν μπορούσε να ηρεμήσει ούτε στις διακοπές της. Στη διάρκεια δυόμισι εβδομάδων που έκανε καλοκαιρινές διακοπές στην Αυστρία και την Ελβετία, γέμισε την ατζέντα της με επαγγελματικές υποχρεώσεις. Συναντήθηκε με τον Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, τον Αυστριακό καγκελάριο Φρεντ Σίνοβιτζ, τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κερτ Βαλντχάιμ και τον πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας. Προσήλθε σε γεύμα με τραπεζίτες, ενώ κατάφερε στο βαρύ της πρόγραμμα να "χωρέσει" και μία επίσκεψη σε τοπικό εργοστάσιο ξυλουργίας.

Υπάρχει μόνο μία υπόνοια ότι βρήκε πράγματι χρόνο να απολαύσει τις διακοπές της, καθώς στο αρχείο των ραντεβού της καταγράφεται ότι πέρασε ένα πρωινό με κολύμπι και χαλάρωση. Αμέσως, επέστρεψε στις συνήθειές της και πέρασε ένα πρωινό δουλεύοντας, ενώ ένα ακόμη στη βιβλιοθήκη.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!