Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τη χρονιά που μας πέρασε 20 ταινίες με τα παραπάνω χαρακτηριστικά έβαλαν πάνω από 12 δισ. στα ταμεία τους σημειώνοντας τις μεγαλύτερες εισπράξεις παγκοσμίως.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Μπραντ Πιτ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, η Τζένιφερ Λόρενς, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Σάντρα Μπούλοκ μάς ταξίδεψαν σε κόσμους φανταστικούς κατακτώντας τη Γη και το Διάστημα. Σύμπαντα από το μέλλον, μυθιστορηματικοί κόσμοι και εικόνες από το προϊστορικό παρελθόν ζωντάνεψαν στη μεγάλη οθόνη, όπου η κυριαρχία των σούπερ ηρώων είναι μεγαλύτερη από κάθε χρονιά.

Ο Iron Man, ο Ανθρωπος από Ατσάλι, οι Τζι Αϊ Τζο, ο Θορ και ο Γούλβεριν, έσωσαν τον κόσμο από το κακό βάζοντας παράλληλα στην τσέπη των παραγωγών αρκετά εκατομμύρια.

Αλλο ένα χαρακτηριστικό των φετινών υπερπαραγωγών που έβαλαν φωτιά στα ταμεία είναι πως τα περισσότερα αποτελούν σίκουελ παλαιότερων επιτυχιών. Η τρίτη από τη σειρά ταινιών του ήρωα της Μάρβελ, «Iron Man», με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που ήταν και ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός για το 2013 ανοίγει τη λίστα με πάνω από 1 δισ. εισπράξεις.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το σίκουελ της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Εγώ ο Απαισιότατος» με τα κίτρινα ανθρωπάκια «μινιόν» να γίνονται η νέα μανία μικρών και μεγάλων, η έκτη συνέχεια του «Μαχητές των δρόμων» , το δεύτερο μέρος της τριλογίας του «Hunger games» και η επιστροφή των Τεράτων της Disney και της Pixar, 12 χρόνια μετά την προβολή της πρώτης ταινίας με πρωταγωνιστές τα ψηφιακά τερατάκια, «Μπαμπούλας ΑΕ». Από τη λίστα των μπλοκμπάστερ της φετινής σεζόν ξεχωρίζει η επιτυχία του «Gravity», καθώς είναι και το μόνο φιλμ που βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο. Η ταινία εξακολουθεί να προβάλλεται ανά τoν πλανήτη, όπως και «Hunger Games: Η Φωτιά» που έως αύριο ίσως έχει κατακτήσει την τρίτη θέση.

ΠΗΓΗ: e-go.gr/cinemag
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!