Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014


Φίλες και φίλοι του ποδοσφαίρου η στήλη «Weekend στα γήπεδα» σας εύχεται Καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και πολλές πολλές συγκινήσεις , από αυτές που μόνο η στρογγυλή θεά μπορεί να προσφέρει. Μετά τις μίνι διακοπές των Χριστουγέννων τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επανέρχονται αρχής γενομένης από τον ποδοσφαιρικό Νότο . Ισπανοί και Ιταλοί ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο ενώ οι Άγγλοι μετά τον εορταστικό  «μαραθώνιο» κάνουν ένα break με αγώνες για το κύπελλο. Η Bundesliga , όπως έχουμε πει, ξεκινά στις 25 του μήνα. Επανέναρξη έχουμε και για το Ελληνικό πρωτάθλημα με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στην ουρά της βαθμολογίας, εκεί που αναμένεται η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για να αποφανθεί πόσες ομάδες τελικά θα υποβιβαστούν, και μη χειρότερα.

Ξεκινάμε από την Ισπανία και την 18η αγωνιστική της Primera όπου η μάχη Barcelona vs Atletico συνεχίζεται χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη. Πρώτοι στη μάχη χρονικά μπαίνουν για το 2014 οι Rojiblancos του Diego Simeone που αγωνίζονται το Σάββατο  17.00 μ.μ στο La Rosaleda της Malaga απέναντι στην τοπική ομάδα που προπονεί ένας θρύλος για το Ισπανικό ποδόσφαιρο, ο Bernd Schuster. Ο 54χρονος Γερμανός έχει γράψει τη δική του ιστορία ως παίκτης  έχοντας 170 συμμετοχές και 63 γκολ με τη φανέλα της Barcelona, 61 και 13 γκολ με τη Real και 85 και 11 γκολ με την Atletico. Σαν προπονητής πέρασε από τον πάγκο της Levante, της Getafe την οποία οδήγησε στην έξοδο στην Ευρώπη και τον τελικό του Copa del Rey τo 2007 και της Real με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα της περιόδου 2007-2008. Στη Malaga κατέληξε τον Ιούνιο του 2013 μετά από ένα σύντομο πέρασμα του από την Τουρκία και την Besiktas. Σειρά παίρνει την Κυριακή 17.00 μ.μ η Barcelona που υποδέχεται την νεοφώτιστη Elche έχοντας μετά από πολύ καιρό όλα τα αστέρια της διαθέσιμα και υγιή. Valdez και Xavi αναμένεται να αγωνιστούν ενώ δεν αποκλείεται και  ο Messi να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Τέλος η Real αγωνίζεται τη Δευτέρα 20.00 μ.μ στο Bernabeu με τη Celta του Louis Enrique και οποιαδήποτε απώλεια θα ισοδυναμούσε με τεράστια έκπληξη. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει το Σάββατο 21.00 μ.μ , η αναμέτρηση Sociedad-Bilbao στα πλαίσια της μάχης για την 4η θέση.

Στη γειτονική μας Ιταλία όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα το βράδυ, 21.45,  της Κυριακής στο Juventus Stadium του Τορίνο  και τη μάχη κορυφής ανάμεσα στη γηπεδούχο και πρωτοπόρο Juventus και τη δεύτερη Roma. Οι πέντε βαθμοί που χωρίζουν τις δυο ομάδες δίνουν στο παιχνίδι χαρακτήρα τελικού αφού μια νίκη των bianconeri , που είδαν στην τελευταία προπόνηση Pirlo και Tevez να συμμετέχουν κανονικά, θα έβαζε πρόωρο τέλος στην υπόθεση του πρωταθλητή. Αντίθετα και σε περίπτωση που οι Ρωμαίοι καταφέρουν να φύγουν χωρίς απώλειες τo ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο αφού και η Napoli που τώρα βρίσκεται 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή θα μειώσει τη διαφορά καθώς δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη Sampdoria μέσα στο San Paolo.

Στην Αγγλία , όπως είπαμε , διεξάγονται αγώνες για τον τρίτο γύρο του FA Cup μιας διοργάνωσης που ανέκαθεν έκρυβε εκπλήξεις. Οι «μεγάλοι» αγωνίζονται με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους αλλά  στο συγκεκριμένο θεσμό όλα μπορούν να συμβούν. Το πιο αμφίρροπο ματς αναμένεται στο Emirates ανάμεσα στην Arsenal και την Tottenham ( Σάββατο , 19.15) . Μερικά από τα ζευγάρια που επιλέξαμε είναι : Everton-Q.P.R, Derby-Chelsea, Liverpool-Oldham , Manchester United- Swansea .

Επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και για τις Ελληνικές ομάδες με τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής. Το  πρόγραμμα έχει ως εξής :
Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014
ΓΙΑΝΝΙΝΑ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ
Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ
ΒΕΡΟΙΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΦΗ
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014
ΑΡΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!