Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από τον Απρίλιο η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου για την εκκίνηση του έργου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Παρασκευή ο αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη συμφωνήθηκε να δοθεί από το υπουργείο άδεια λειτουργίας γραμμής για την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στον πλοιοκτήτη Εμμανουήλ Κάϊλα, χωρίς να του αφαιρείται το δικαίωμα να εξακολουθεί να πραγματοποιεί δρομολόγια στις γραμμές στην περιοχή της Σαλαμίνας, όπου ήδη δραστηριοποιείται. 

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη τριών (3) πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή, εκ των οποίων τα δύο θα εκτελούν το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τους Νέους Επιβάτες, ενώ το τρίτο θα εξυπηρετεί τη γραμμή λιμάνι Θεσσαλονίκης - Καλαμαριά.

Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας υπολογίζεται να γίνει τον Απρίλιο του 2014, ενώ τον Μάρτιο πρόκειται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του πλοιοκτήτη και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.

«Ένα χρόνιο αίτημα των Θεσσαλονικέων παίρνει σάρκα και οστά. Στόχος μας είναι να ενώσουμε το κέντρο με την Ανατολική Θεσσαλονίκη και να μπορεί το επιβατικό κοινό να μετακινείται γρήγορα και με χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα, με το συγκεκριμένο έργο ενισχύουμε το τουριστικό προφίλ της πόλης. Τα βήματα που γίνονται για την εκκίνηση της πιλοτικής λειτουργίας της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη είναι ικανοποιητικά σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε αισιόδοξοι για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και ευελπιστούμε φέτος το καλοκαίρι να δούμε πλοία στο Θερμαϊκό», δήλωσε ο κ. Τσαμασλής.

http://www.egnatiapost.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!