Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Στον «αέρα» βρίσκονται 70 συμβασιούχοι του του «Αθήνα 984», του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Αθηναίων λόγω της άρνησης του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να υπογράψει σχετική εγκύκλιο με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να εγκρίνει την ανανέωσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες παρά τις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής ο κ. Μιχελάκης σε συνέχεια των επιθέσεων που έχει εξαπολύει το τελευταίο διάστημα κατά του Γ. Καμίνη αρνείται πεισματικά να υπογράψει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.
Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και προκειμένου να μην απολυθούν αλλά και για να συνεχίσει να λειτουργεί ο «Αθήνα 984» η Διοίκηση του σταθμού προχώρησε στην παράταση παράδοσης έργου για δύο μήνες χωρίς επιπλέον αμοιβή.
Απαγόρευση προσλήψεων
Ωστόσο, με δεδομένο ότι η διαδικασία για τις νέες συμβάσεις είναι χρονοβόρα (υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπουργείο Οικονομικών)  ακόμη και να υπογραφεί η εγκύκλιος Μιχελάκη, οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονη ανησυχία ότι οδηγούνται σε απόλυση καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία,  στις 18 Μαρτίου, δηλαδή δύο μήνες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σταματά κάθε πρόσληψη ή υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ.
Παράλληλα εκφράζουν φόβους ότι με αυτό τον τρόπο ξεκινούν οι προαναγγελθείσες απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα για τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκης έχει νίψει τας χείρας του, από το μεγαλύτερο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, τον «Αθήνα 984». Επιπλέον, πέραν της αντιπαλότητας του υπουργού Εσωτερικών με το δήμαρχο Αθηναίων, πολλοί συσχετίζουν τη στάση του με την προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει στην έξοδο εργαζόμενους και στα ΝΠΙΔ και τις επιχειρήσεις των δήμων στο πρότυπο της μείωσης του προσωπικού στα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου. 
Την ίδια ώρα, εντύπωση, πάντως, προκαλεί ότι σε το «γειτονικό» του «Αθήνα 984» «Κανάλι 1» του Δήμου Πειραιά, προχωρά σε δέκα προσλήψεις για τη δημιουργία WEB-tv.  
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!