Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Όταν γυμναζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε τον καθαρό αέρα όσο καμιά άλλη εποχή του χρόνου.

Μπορεί οι χαμηλές θερμοκρασίες να μας αποτρέπουν να βγούμε από το σπίτι, όμως μερικές φρέσκες ιδέες είναι αρκετές για να μας κινητοποιήσουν.

Προσαρμογή στον καιρό: Η πρώτη φορά θα είναι δύσκολη, όμως το σώμα συνηθίζει στον κρύο καιρό. Η χαμηλή θερμοκρασία καθυστερεί λίγο την προθέρμανση, όμως οι γυμναστές τονίζουν ότι πρέπει να επιμένουμε στην προσπάθεια.

Γυμναστική με παρέα: Οι φίλοι μπορούν να μας δώσουν το κίνητρο που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το κρύο. Άλλωστε, η γυμναστική με παρέα είναι πάντα πιο ευχάριστη και κάνει το χρόνο να περνά πιο γρήγορα.

Ενυδάτωση: Ακόμη κι αν δεν κάνει ζέστη, το σώμα αφυδατώνεται και χρειάζεται αναπλήρωση των υγρών.

Κατάλληλη ενδυμασία: Η καλύτερη λύση είναι τα πολλά και λεπτά ρούχα που προστατεύουν από τον αέρα και το κρύο αλλά ταυτόχρονα απορροφούν και τον ιδρώτα. Μπορούμε να αφαιρέσουμε μία στρώση εάν ζεσταθούμε και να προσθέσουμε μία στρώση εάν κρυώσουμε. Επίσης, πρέπει να χέρια και τα αυτιά να είναι καλυμμένα, καθώς είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Δεν πρέπει να παραλείπουμε το αντηλιακό, καθώς ακόμη και ο χειμερινός ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα.

Συνετή διάρκεια: Τα παραπάνω μέτρα προστασίας έχουν ένα «όριο αντοχής». Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ κακές και η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, μάλλον είναι καιρός να επιστρέψουμε στη ζεστασιά του σπιτιού.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!