Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το προφυλακτικό είναι η πιο διαδεδομένη μορφή αντισύλληψης, ωστόσο υπάρχουν μερικά συχνά λάθη που κάνουμε και μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημα αποτελέσματα.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να αποφεύγετε.

1. Λάθος μέγεθος

Τα XL προφυλακτικά ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση των ανδρών. Αυτό όμως δε σημαίνει πως το λάθος μέγεθος δεν έχει συνέπειες. Αρχικά, δημιουργείται τριβή και αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να σπάσει το προφυλακτικό ή να δημιουργηθούν εξανθήματα. Επίσης, λόγω του επιπλέον χώρου που υπάρχει, μπορεί να έχουμε ανεπιθύμητες διαρροές. Το χειρότερο όμως είναι ότι μπορεί να φύγει εντελώς κατά τη σεξουαλική επαφή.

2. Προφυλακτικό στο πορτοφόλι

Στο πορτοφόλι βάζουμε χρήματα, την ταυτότητά μας  και άλλα πράγματα που χρειαζόμαστε όταν φεύγουμε από το σπίτι. Δεν είναι όμως καλή ιδέα να φυλάμε εκεί και προφυλακτικά για ώρα ανάγκης. Όταν τοποθετούμε το πορτοφόλι στην τσέπη ή το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, υπάρχει αυξημένη θερμοκρασία και πίεση. Έτσι, το λάτεξ φθείρεται και το προφυλακτικό είναι πλέον άχρηστο. Τα προφυλακτικά πρέπει να αποθηκεύονται πάντα σε δροσερό και ξηρό μέρος.

3. Παλιά προφυλακτικά

Υπάρχει λόγος που τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης. Ένα προφυλακτικό που έχει μείνει ξεχασμένο σε ένα συρτάρι για πολύ καιρό είναι εξαιρετικά εύθραυστο, ακόμα κι αν δεν είναι εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη πίεση. Κοιτάμε λοιπόν πάντα την ημερομηνία που αναγράφεται στο προφυλακτικό. Επίσης, αν δούμε ότι έχει στεγνώσει, είναι ακατάλληλο για χρήση και πρέπει να το πετάμε.

4. Ανοίγουμε το προφυλακτικό με τα δόντια

Μπορεί να βιάζεστε, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία για να σκίσετε τη συσκευασία του προφυλακτικού με τα δόντια. Το λάτεξ αντιστέκεται στα παθογόνα μικρόβια όχι όμως και στα δόντια. Ίσως δε φαίνεται κάποιο σκίσιμο ή τρύπα, όμως τα δόντια μπορεί να έχουν φθείρει το προφυλακτικό με αποτέλεσμα να σπάσει στην πορεία. Το προφυλακτικό είναι διακεκομμένο στις άκρες ώστε να μπορείτε να το ανοίξετε εύκολα με τα δάχτυλα.

5. Λάθος τοποθέτηση

Το λάθος αυτό είναι ολόκληρο θέμα από μόνο του, καθώς πολλά μπορούν να πάνε στραβά κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού.

-          Μέσα-έξω: Εάν το προφυλακτικό μπαίνει με δυσκολία και μετά το γυρίσουμε και το χρησιμοποιήσουμε, ουσίες που πρέπει να παραμένουν στο εσωτερικό του μένουν εκτεθειμένες.
-          Πολύ σφιχτό: Η άκρη του προφυλακτικού πρέπει να παραμένει κενή. Το 45.7% των ανδρών κάνει το λάθος και δεν αφήνει περιθώριο στην άκρη του προφυλακτικού.
-          Πολύ χαλαρό: Η τριβή λόγω του αέρα μπορεί να κάνει το προφυλακτικό να σπάσει. Πρέπει να πιέζουμε τον αέρα κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού.
-          Δεν έχει ανοίξει: Ένα προφυλακτικό που δεν έχει ξετυλιχτεί εντελώς μπορεί να φύγει κατά τη διάρκεια του σεξ.

6. Λιπαντικά

Το καλό με τα προφυλακτικά από λάτεξ είναι ότι έχουν ελαστικότητα. Δυστυχώς όμως μερικές φορές δεν έχουν αρκετό λιπαντικό. Πολλά λιπαντικά, όπως η βαζελίνη, δεν πρέπει να συνδυάζονται με το λάτεξ. Προτιμήστε τα λιπαντικά που διαλύονται με το νερό, καθώς δε φθείρουν το προφυλακτικό και ξεπλένονται πιο εύκολα.
http://www.onmed.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!