Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Προληπτικό ιατρικό έλεγχο σε εκατοντάδες παιδιά της πόλης θα προσφέρει στην πλατεία Αριστοτέλους από το Σάββατο 5 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 (ώρες: 8:30-16:30) το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», μονάδα του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η επίσκεψη του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», ο οποίος στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, οδοντιάτρους και νοσηλευτικό προσωπικό, εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω της οποίας έχουν ενημερωθεί σχετικά τα σχολεία της πόλης. Παράλληλα, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν ενημερώσει σχετικά και άπορες οικογένειες.
Από το 2002, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής και έως το 2012 έχουν εξεταστεί συνολικά 23.852 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα. Στόχος για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά γύρω στα 18.000 παιδιά.
«Με χαρά υποδεχόμαστε για δεύτερη χρονιά τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι με συνέργιες όπως αυτή, ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιτυγχάνει τον στόχο της ουσιαστικής παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στους δημότες. Μέσα από τις δράσεις του Δήμου και στον τομέα της υγείας, παρέχεται στήριξη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που δυστυχώς αυξάνονται λόγω της οικονομικής κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τους εθελοντές γιατρούς που συμμετέχουν στη δράση για την ευαισθησία τους και προσδοκώ ότι θα έλθουν πολλά παιδιά να εξετασθούν», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!