Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Περισσότερα από 40.000 παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών θα συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του 2014 σε ειδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένες παιδικές κατασκηνώσεις με συνθήκες υψηλής ποιότητας διαμονής.
Πρόκειται για ένα ακόμη νέο κοινωνικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ το ερχόμενο καλοκαίρι. Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2014 θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες συμμετοχής, οι δικαιούχοι, οι κα-τασκηνώσεις καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια και προϋπόθεση συμμετο-χής.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα πρότυπα του προγράμματος «κοι-νωνικού τουρισμού» του ΟΑΕΔ, δηλαδή με τις διαφανείς διαδικασίες της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και της έκδοσης ηλεκτρονικού εισι-τηρίου (voucher) για τους δικαιούχους.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος, το ΙΚΑ θα προχω-ρήσει άμεσα στην είσπραξη από κάθε εργοδότη του προβλεπόμενου ποσού ανά εργαζόμενο. Ήδη από το ΙΚΑ ανακοινώθηκε ότι το ποσό αυτό θα εισ-πραχθεί ως ασφαλιστική εισφορά που αφορά το μήνα Αύγουστο 2013.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης:
«Η στήριξη των ανέργων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικά η ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της χώρας μέσω στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων πολιτικών, αποτελεί πρώτη και κρίσιμη προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας.
Για αυτό το λόγο, με το νόμο 4144/2013 διευρύναμε και ενισχύσαμε τις αρμοδιότητες κοινωνικής παρέμβασης του ΟΑΕΔ. Το πρώτο βήμα έγινε με την πρόσφατη αναβίωση του προγράμματος του «κοινωνικού τουρισμού». Σήμερα ξεκινούμε την υλοποίηση, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2014, ειδικού ετήσιου κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, σεβόμενοι και τη σχετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων».

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!