Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013





Μόλις χθες αναφερθήκαμε στην είδηση ότι οι μεγαλύτεροι τεχνολογικοί κολοσσοί πίεσαν με επιστολή τους την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να περιορίσει την παρακολούθηση της NSA και τώρα νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα που αυτή τη φορά αφορούν τους gamers.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Guardian, πέρα από όλους τους άλλους τρόπους που έχουμε δει μέχρι σήμερα, η NSA συνήθιζε να κατασκοπεύει και τους gamers μέσα από παιχνίδια όπως το World of Warcraft, Second Life αλλά και της υπηρεσίας Xbox Live της Microsoft. Το δημοσίευμα εξηγεί:

“Εάν αξιοποιούνταν σωστά, τα παιχνίδια θα μπορούσαν να παράγουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών. Μέσω αυτών θα μπορούσαν να αντληθούν πληροφορίες για διαδυκτιακές επιθέσεις από hackers, τα social networks των υπόπτων (φίλοι, πρόσφατη δρασητριότητα), φωτογραφίες προφίλ, τοποθεσίες και λοιπές αλληλεπιδράσεις τους με άλλους χρήστες.”

Πράγματι, δεδομένης της ανωνυμίας στο gaming αλλά και της χρήσης μικροφώνων και webcams για την επικοινωνία, όλα συνηγορούν στο ότι τα video games αποτελούν ένα πολύ καλό μέσο για την κατασκοπεία και τον εντοπισμό τρομοκρατών. Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται όμως είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιούσε η NSA για την παρακολούθηση των gamers καθώς και το πώς γινόταν η επιλογή των σωστών στόχων έναντι των απλών παικτών.

techgear.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!