Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Νευρικό χτύπημα των δακτύλων στο γραφείο, βλέμμα που πλανιέται στον απέναντι τοίχο και άσκοπο στριφογύρισμα στην καρέκλα. Οποιος έχει δοκιμάσει να «κατεβάσει» ή να δημοσιεύσει κάτι στο ίντερνετ και βλέπει τη σχετική μπάρα να γεμίζει αργά και βασανιστικά, κάπως έτσι περνά την ώρα του μέχρι να εκτελεσθεί η εντολή. Αν την ίδια ώρα αναρωτιέται πόσοι άνθρωποι στον κόσμο... τραβάνε τα ίδια βάσανα, τώρα μπορεί να το μάθει. Γιατί υπάρχει η απόλυτη «κόντρα» για την ταχύτητα του ίντερνετ.
Στην ιστοσελίδα της η Guardian φιλοξενεί το συγκεκριμένο συγκριτικό τεστ. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει δύο χώρες για μία... αναμέτρηση σε βασικά πράγματα που μπορεί να δοκιμάσει να κάνει κάποιος στο διαδίκτυο.
Η Νότια Κορέα θεωρείται η χώρα με το ταχύτερο ίντερνετ. Μία σύγκριση με την Ελλάδα- στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα- αποδεικνύει πως οι Ασιάτες είναι... τσιτάχ και οι Ελληνες σαλιγκάρια σε αυτό τον τομέα.
Η σύγκριση της Ελλάδας με την Κορέα

«Κατέβασμα» φωτογραφίας 5 ΜΒ

Νότια Κορέα 0.82 δευτερόλεπτα
Ελλάδα 4.93 δευτερόλεπτα
Δημοσίευση βίντεο 50 ΜΒ
Νότια Κορέα 9.52 δευτερόλεπτα
Ελλάδα 5 λεπτά 47.83 δευτερόλεπτα
Παρακολούθηση επεισοδίου σειράς (βίντεο 600 ΜΒ)
Νότια Κορέα 1 λεπτό 38.16 δευτερόλεπτα
Ελλάδα 9 λεπτά 51.13 δευτερόλεπτα
Αν θέλετε να συγκρίνετε τις ελληνικές «επιδόσεις» στο ίντερνετ με μία άλλη χώρα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Guardian

Πηγή: www.iefimerida.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!