Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Θα ήταν ένας πραγματικός σούπερ ήρωας ο Αϊ-Βασίλης αν υπήρχε! Για να προλάβει να μοιράσει από ένα δώρο σε όλα τα παιδιά του κόσμου τα φετινά Χριστούγεννα θα έπρεπε να καταναλώσει σχεδόν 150 δισεκατομμύρια θερμίδες, δηλαδή ποσότητα κατά 60.000 φορές μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.
Οι άθλοι που πρέπει να κάνει αποτυπώνονται σε απίστευτα νούμερα, τουλάχιστον έτσι όπως τα υπολόγισαν νεαροί επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στη Βρετανία. Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Daily Mail», τα Χριστούγεννα του 2013 ο Αϊ-Βασίλης θα πρέπει να επισκεφθεί 1,6 δισεκατομμύρια παιδιά και να τρυπώνει στις καμινάδες 5.556 σπιτιών κάθε δευτερόλεπτο. Αν υποτεθεί ότι σε κάθε σπίτι υπάρχουν κατά μέσο όρο 2,5 παιδιά, οι Βρετανοί υπολόγισαν πως ο Αϊ-Βασίλης θα χρειαστεί να κάνει 640 εκατομμύρια στάσεις την παραμονή των Χριστουγέννων. Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετώπιζε στην αποθήκευση των δώρων που θα μοίραζε, καθώς θα έπρεπε να βρει έναν χώρο όσο 240.000 διώροφα λονδρέζικα λεωφορεία για να τα φυλάξει. Θα χρειαζόταν επίσης περισσότερο από 2,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα κορδέλα περιτυλίγματος.
Αν τώρα σε κάθε σπίτι που επισκέπτεται πίνει και ένα ποτήρι γάλα και τρώει μία τάρτα με μαρμελάδα φρούτων, τότε μέσα σε 32 ώρες (λόγω των διαφορετικών χρονικών ζωνών) που θα διαρκούσε η αποστολή του, θα έπρεπε να πιει όσο γάλα χωρούν 50 ολυμπιακές πισίνες και να φάει 40.000 τόνους από τις αγαπημένες του τάρτες.
Επειτα από τόσο φαγητό, για να κάψει το περιττό πάχος θα έπρεπε, μέχρι τα Χριστούγεννα του 2014, να περπατήσει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, δηλαδή να κάνει 54 φορές τον γύρο της Γης.
tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!