Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Πιο κοντά στην δημιουργία ενός αντρικού αντισυλληπτικού, που θα επιτρέπει στους άνδρες να απολαμβάνουν το σεξ χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα να αφήσουν έγκυο μια γυναίκα, βρίσκονται οι ερευνητές.
Επιστήμονες από την Αυστραλία έχουν βρει έναν τρόπο για να σταματά η διοχέτευση σπερματοζωαρίων κατά την εκσπερμάτιση, χωρίς να επηρεάζεται η σεξουαλική λειτουργία.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μόνας, με επικεφαλής τον δρα Σαμπατίνο Βεντούρα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, κάνοντας πειράματα με ποντίκια έδειξαν ότι τα σπερματοζωάρια μπορεί να "μένουν στην αποθήκη των όρχεων" κατά τη διάρκεια του σεξ .
Η αναζήτηση για το ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή μη λειτουργικού σπέρματος .Αλλά ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό " έχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες , όπως στειρότητα ή μειωμένη σεξουαλική όρεξη ή μόνιμες αλλαγές στην παραγωγή σπέρματος.
Η ερευνητική ομάδα κατάφερε να μπλοκάρει δύο συγκεκριμένες πρωτεΐνες, οι οποίες χρειάζονται για την προώθηση των σπερματοζωαρίων από τους όρχεις, λίγο πριν την εκσπερμάτιση. Η παραμονή των σπερματοζωαρίων στην αρχική θέση τους κατέστησε στείρα τα ποντίκια, χωρίς τα ίδια τα σπερματοζωάρια να υποστούν οποιαδήποτε ζημιά.
Εφόσον φυσικά δεν είναι δυνατό να γίνει μια ανάλογη μετάλλαξη στους ανθρώπους, οι ερευνητές, όπως είπαν, πρέπει τώρα να βρουν ένα φαρμακευτικό τρόπο για να κάνουν κάτι παρόμοιο στους άνδρες. Εκτιμούν ότι ένα φάρμακο έχει ήδη αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες το οποίο χρησιμοποιείται σε ασθενείς με καλοήθη διόγκωση του προστάτη.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!