Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013


Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τη Roma αλλά και το Ιταλικό πρωτάθλημα . Στα πλαίσια της εμβόλιμης 10ης αγωνιστικής  η πρωτοπόρος της Serie A νίκησε 1-0 τη ουραγό Chievo Verona,  πέτυχε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη της και έσπασε το ρεκόρ καλύτερης εκκίνησης σε Campionato, ένα ρεκόρ που κατείχε η Juventus του Capello . Η νίκη της Roma ήλθε δύσκολα αφού οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά ταμπουρώθηκαν στην άμυνα τους με μοναδικό στόχο τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι Ρωμαίοι με τον Βασίλη Τοροσίδη στην αρχική ενδεκάδα απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο μόνο με μακρινά σουτ. Τη λύση στον γόρδιο δεσμό έδωσε στο 67’ ο  Marco Borrielo όταν με κεφαλιά μετά από σέντρα του Alessandro Florenzi έσπασε το κατενάτσιο και έβαλε τέλος στις ελπίδες της ομάδας του Giuseppe Sannino. Το ρεκόρ της Roma συνοδεύεται και από άλλη μια αξιοζήλευτη επίδοση , αυτή της άμυνας της η οποία έχει δεχθεί σε δέκα ματς μόλις ένα γκολ από την Parma  την 3η αγωνιστική. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν το 1966 με την Cagliari. Πλέον η Roma «κυνηγά» το ρεκόρ των 11 συνεχόμενων νικών που κατέχει η Tottenham από το μακρινό 1960.
Νέα νίκη και για την Atletico Madrid που την κρατά σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Barcelona . Οι Rojiblancos πέρασαν και από τη Granada χάρη σε δυο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι των Diego Costa και David Villa. Η μείωση του σκορ στο 90’ από τον Ignalo δεν ανησύχησε τους παίκτες του Simeone οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μοναδικό δυσάρεστο για την Atletico ήταν η αποβολή στο 89’ του Filipe Luis με δεύτερη κίτρινη.

Το πρωτάθλημα της Primera συνεχίζεται χωρίς ανάσα με την 12η αγωνιστική να διεξάγεται αρχής γενομένης από σήμερα με το παραδοσιακό ντέρμπι της Βαρκελώνης ανάμεσα στην γηπεδούχο Barcelona και την Espanyol ., ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 22.00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί από το OteSport2.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!