Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Σε αντίσκηνο στον κήπο του σπιτιού του είχε εγκατασταθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από την αμφισβήτηση που βίωσε το τελευταίο διάστημα για τις στρατιωτικές του ικανότητες. Αιτία αυτής της αμφισβήτησης ήταν πλήθος δημοσιευμάτων και σχολίων στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης τα οποία καυτηρίαζαν τη συλλογή φωτογραφικού υλικού που βρίσκεται στο προσωπικό του λογαριασμό στο flickr και στο οποίο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απεικονίζεται σε ποικίλες πόζες ανάμεσα σε φαντάρους και μόνιμους αξιωματικούς του στρατού, του ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.



Φαίνεται πως η κριτική που του ασκήθηκε για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες επηρέασε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος από την περασμένη Δευτέρα, ημέρα εθνικής εορτής, δεν είχε δώσει σημάδια ζωής. «Δεν μπορούσα να τον βρω με τίποτα στο τηλέφωνο. Πέρασα αρκετές μέρες με έντονη ανησυχία μέχρι που αποφάσισα να πάω σπίτι του να δω αν είναι εκεί», δήλωσε στο «Κουλούρι» κοντινό του πρόσωπο. «Τελικά τον βρήκα σε ένα αντίσκηνο στην άκρη του κήπου του ντυμένο στρατιωτικά να ξυρίζεται με τη βοήθεια ενός μικρού καθρέφτη».


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε εγκατασταθεί στον κήπο του από το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, όταν και αποφάσισε -σύμφωνα με δικά του λόγια- να πει το δικό του «Όχι» σε όσους τον αμφισβητούν. Για το εγχείρημά του εξοπλίστηκε μόνο με τα απολύτως απαραίτητα: σουγιαδάκι, τσακμακόπετρες και αλοιφή για τα κουνούπια. Τις ζεστές νύχτες κοιμόταν στη σκληρή γη κάτω από τα αστέρια ενώ τις κρύες υπέφερε μέσα στο αντίσκηνο στο οποίο είχε αμολήσει ψείρες για χάρη ρεαλισμού. Τρεφόταν αποκλειστικά με φασόλια από κονσέρβα και γκαζόν από τον κήπο του, το οποίο αλάτιζε ελάχιστα. Όταν -σε μια δύσκολη στιγμή- συνειδητοποίησε πως ξέχασε να πάρει νερό μαζί του προσπάθησε για ώρες να σκάψει τη γη με τα νύχια του μέχρι που αποκαμωμένος παραιτήθηκε και αποφάσισε να πάει στην κουζίνα του και να γεμίσει ένα παγούρι. Προκειμένου να διατηρήσει τον εαυτό του πειθαρχημένο, είχε ζητήσει από το υπηρετικό του προσωπικό να τον ξυπνάει στις 5:30 κάθε πρωί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ξυριζόταν κάθε πρωί χρησιμοποιώντας νερό από την πισίνα. Φαίνεται μάλιστα πως πέρασε πέντε μέρες χωρίς να φορέσει κοστούμι.


Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το εγχείρημά του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τον έκανε να έρθει κοντά στην καθημερινότητα του Έλληνα στρατιώτη. Τέλος, πρόσθεσε πως με χαρά θα το επαναλάμβανε ανά πάσα στιγμή, τονίζοντας ωστόσο πως την επόμενη φορά θα είναι οπλισμένος.

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!