Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Με αργούς και σταθερούς ρυθμούς η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D Printing) αναλαμβάνει την μαζική παραγωγή. Είναι ταχύτερη, φθηνότερη και πιο αποδοτική. Μέχρι τώρα όμως, κάτι τόσο πολύπλοκο όσο ένας κινητήρας αεροσκάφους δεν υπήρχε στον κατάλογο των 3D εκτυπώσεων.
Συγκεκριμένα η Rolls-Royce σχεδιάζει να αναλάβει την 3D εκτύπωση σε ένα πολύ πιο προχωρημένο επίπεδο χρησιμοποιώντας την για την κατασκευή εξαρτημάτων κινητήρων. Η ώθηση σε νέα επίπεδα θα επιτευχθεί λόγο της μοναδικής ακρίβειας των εκτυπώσεων και καθώς επίσης δεν υπάρχει πια περιθώριο για το παραμικρό σφάλμα.
Με την τρισδιάστατη εκτύπωση η διαδικασία θα είναι πολύ πιο γρήγορη και ευκολότερη στην κατασκευή πιο ελαφριών εξαρτημάτων. Σε αυτό το στάδιο, η εταιρεία θα αρχίσει δοκιμές πάνω στα εξαρτήματα και είναι ακόμα μερικά χρόνια μακριά από την τοποθέτηση τους σε χρήση. Ο Δρ Henner Wapenhans, επικεφαλής της εταιρείας, δήλωσε ότι οι 3D εκτυπώσεις ανοίγουν νέες δυνατότητες και νέο χώρο σχεδιασμού.
"Μέσα από τη διαδικασία της 3D εκτύπωσης, δεν περιορίζεται από την κατοχή ενός εργαλείου για την δημιουργία ενός σχήματος. Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε."
Η Rolls-Royce σχεδιάζει να αρχίσει την σχεδίαση με τα στηρίγματα και τα ακροφύσια καυσίμου που μπορούν να γίνουν πολύ ελαφρύτερα χάρη στον τρόπο με τον οπίο 3D εκτύπωση χτίζει μία μάζα στρώμα με στρώμα. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά με ταχύτερη παραγωγή και μεγαλύτερη ακρίβεια με μετάλλων και των κεραμικών, αυτό είναι μόνο η αρχή.
Πηγή: FT

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!