Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Τα οχήματα ταξί αποτελούν διαχρονικά αξιοθέατα της κάθε πόλης, φιγουράροντας συχνά σε ταξιδιωτικές φωτογραφίες.

Τα πιο διάσημα είναι αναμφισβήτητα τα μαύρα ταξί του Λονδίνου, τα οποία ψηφίστηκαν για έκτη συνεχή χρονιά ως τα καλύτερα του κόσμου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ιστοσελίδας Hotels.com.
Περισσότεροι από 2.500 ψηφοφόροι από τις 30 χώρες, που έλαβαν μέρος στην ετήσια παγκόσμια έρευνα χάρισαν στο Λονδίνο το 22 % των ψήφων τους, με τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο να ακολουθούν, συγκεντρώνοντας το 10 % και το 9 % των ψήφων, αντίστοιχα.
Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από το Βερολίνο, που κατέλαβε την τέταρτη θέση με το 5 % των ψήφων, ενώ η Μαδρίτη, το Μεξικό και το Άμστερνταμ ισοψήφησαν στην πέμπτη θέση με 4 %.
"Από τις 30 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το Λονδίνο δεσπόζει στην κορυφή του καταλόγου σε πέντε από τις επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της καθαριότητας ( 23 % ), της γνώσης της περιοχής ( 27 % ) και της ποιότητας της οδήγησης ( 30 % ) ", δήλωσαν οι υπεύθυνοι του Hotels.com .
Σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων, δηλαδή το 23 % ψήφισαν την ασφάλεια ως τη νούμερο ένα προτεραιότητα ταξί τους, ένα ακόμα κριτήριο στο οποίο διακρίθηκαν τα ταξί του Λονδίνου.
Τα κίτρινα ταξί της Νέας Υόρκης πήραν την πρώτη θέση για τη άμεση διαθεσιμότητα του, με ποσοστό 23 % . Η Νέα Υόρκη και η Μπανγκόκ βρέθηκαν στην πρώτη θέση, με ποσοστό 20% στην κατηγορία value for money.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τα κριτήρια που θέτουν οι πελάτες για την αξιολόγηση των ταξί.
Αυτά είναι : η ασφάλεια ( 23 % ), η αξία (20 % ), η γνώση της περιοχής ( 17 % ), η διαθεσιμότητα ( 14 % ), η ποιότητα της οδήγησης ( 11 % ), η καθαριότητα ( 8 % ) και η φιλικότητα ( 7 % ).

Τα καλύτερα ταξί στον κόσμο

1. Λονδίνο 22%
2 . Νέα Υόρκη 10%
3 . Τόκιο 9%
4. Βερολίνο 5%
5. Άμστερνταμ 4%
5. Μαδρίτη 4 %
5. Μεξικό 4 %
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!