Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αν “τρέχει” η μύτη ή ξεροβήχουμε για να αποβάλλουμε το φλέγμα, δεν χρειάζεται να σπεύσουμε στα ντουλάπια και να πάρουμε κάποιο αντιβιοτικό για να γίνουμε καλά, υποστηρίζουν γιατροί και εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας.
Τα συμπτώματα αυτά συχνά οφείλονται σε λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς και όπως αναφέρουν οι γιατροί “είναι μύθος ότι τα αντιβιοτικά είναι απαραίτητα για την θεραπεία αυτών των λοιμώξεων”.
Έρευνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μ. Βρετανίας έδειξε ότι το 40 % των ανθρώπων θεωρούν ότι τα αντιβιοτικά θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του βήχα, αν το φλέγμα είναι πράσινο, ενώ πολύ λίγοι πιστεύουν ότι πρέπει να τα χρησιμοποιούν αν το φλέγμα δεν έχει σαφές χρώμα.
"Οι περισσότερες από τις λοιμώξεις που δημιουργούν πολλά φλέγματα και μύξες είναι ιογενείς ασθένειες και θεραπεύονται μόνες τους με το πέρασμα των ημερών” , εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Κλιόντα Μακνάλτι και προσέθεσε ότι “Τα προβλήματα της αντίστασης στα αντιβιοτικά αυξάνονται . Όλοι μπορούν να βοηθήσουν με το να μην χρησιμοποιούν αντιβιοτικά χωρίς λόγο και χωρίς την συμβουλή ενός ειδικού".
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, λαμβάνοντας αντιβιοτικά επηρεάζονται τρισεκατομμύρια βακτηρία που φυσιολογικά ζουν στο ανθρώπινο σώμα. "Η κατάχρηση των αντιβιοτικών είναι μια σοβαρή ανησυχία για τη δημόσια υγεία , καθώς η αλόγιστη χρήση τους , δημιουργεί ανθεκτικότητα με αποτέλεσμα σε περίπτωση ανάγκης η θεραπεία με τα αντιβιοτικά να είναι αναποτελεσματική. Για αυτό είναι σημαντικό τα αντιβιοτικά να χρησιμοποιούνται σωστά ", δήλωσε ο Δρ. Μορίν Μπέικερ από το Βασιλικό Κολέγιο Γενικών Γιατρών της Μ. Βρετανίας που συμμετείχε στην έρευνα.  
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!