Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι ο ανεπαρκής ύπνος έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σωματικός μας βάρος , αλλά μία νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η συνέπεια στις ώρες του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το σωματικό λίπος.
Ο καθηγητής Μπρους Μπέιλι μελέτησε πάνω από 300 γυναίκες ηλικίας 17 έως 26 ετών για μερικές εβδομάδες και διαπίστωσε ότι εκείνες με τις καλύτερες συνήθειες ύπνου είχαν πιο υγιές σωματικό βάρος.
Τα αποτελέσματα της μελέτης , που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «American Journal of Health Promotion» έδειξαν ότι η σταθερή ώρα κατάκλισης και αφύπνισης σχετίζεται με χαμηλότερο σωματικό λίπος, λιγότερες από 6,5 ή περισσότερες από 8,5 ώρες ύπνου αυξάνουν το ποσοστό λίπους στο σώμα και τέλος ότι η ποιότητα του ύπνου μπορεί να επηρεάσει τον δείκτη της ζυγαριάς μας.
Το πιο εκπληκτικό εύρημα από τη μελέτη , σύμφωνα με τους ερευνητές , ήταν η σύνδεση της συνέπειας στις ώρες του ύπνου και του σωματικού βάρους. Συγκεκριμένα, όπως κατέδειξε η έρευνα, οι συμμετέχουσες που πήγαιναν για ύπνο την ίδια ώρα και ξυπνούσαν την ίδια ώρα καθημερινά, είχαν χαμηλότερο σωματικό λίπος, συγκριτικά με εκείνες που μετέβαλαν το ωράριο του ύπνου τους κατά 60 ή 90 λεπτά.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Δρ. Μπέιλι, ο σταθερός χρόνος αφύπνισης φάνηκε ότι έπαιζε σημαντικό ρόλο στην αύξηση του σωματικού λίπους. Οι συμμετέχουσες που ξυπνούσαν την ίδια ώρα κάθε πρωί είχαν χαμηλότερο σωματικό λίπος.
Επίσης σημαντική είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής του ύπνου. Όταν η υγιεινή του ύπνου μεταβάλλεται , μπορεί να επηρεάσει τα πρότυπα σωματικής δραστηριότητας , και να επηρεάσει ορισμένες από τις ορμόνες που σχετίζονται με την κατανάλωση τροφίμων που συμβάλλουν σε υπερβολικό σωματικό λίπος .
Σύμφωνα με τους όσοι κοιμόντουσαν μεταξύ 8 και 8,5 ώρες κάθε βράδυ και είχαν καλή ποιότητα του ύπνου είχαν χαμηλότερο σωματικό λίπος.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!