Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013


Φίλες και φίλοι του ποδοσφαίρου, ένα χορταστικό πρόγευμα, ένα ελαφρύ γεύμα και ένα ακόμα πιο λιτό βραδινό λένε οι ειδικοί ότι αποτελούν τη βάση της σωστής δίαιτας και της υγιεινής διατροφής. Κάπως έτσι θα παρομοίαζα και το ποδοσφαιρικό μενού αυτού του Σαββατοκύριακου που ξεκινά από σήμερα Παρασκευή βράδυ με το μεγάλο ντέρμπυ της Ιταλίας ανάμεσα στη Roma και τη Napoli.,συνεχίζεται το Σάββατο με αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια , κυρίως στην Αγγλία και ολοκληρώνεται την Κυριακή  με τα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος που θέλουν προσοχή γιατί ίσως σε κάποιους  πέσουν λίγο βαριά και  δυσκολευτούν να χωνέψουν αυτό που θα δουν. Όπως και να έχει πάντως εύχομαι σε όλους να περάσετε ένα όμορφο ποδοσφαιρικό weekend και νίκες στις ομάδες σας, όπως έλεγε κι ένα παλιό ραδιοφωνικό σποτ. Αυτές είναι οι προτάσεις της στήλης για τα παιχνίδια που, κατά τη ταπεινή μου γνώμη, αξίζουν της προσοχής σας.

ΙΤΑΛΙΑ

Με κοινά στοιχεία το εντυπωσιακό ξεκίνημα , 7 στα 7 η Roma μόλις 2 πόντους πίσω η Napoli, αλλά και την παρουσία νέων προπονητών στους πάγκους τους , Rudi Garcia και Rafa Benitez αντίστοιχα, αναμετρώνται σήμερα στο Olimpiko με ώρα έναρξης  21.45 μ.μ  και ζωντανή μετάδοση από ΟΤΕsports2. Μπορεί οι δυο ομάδες να ξεκίνησαν έχοντας χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, ειδικά οι πρωτευουσιάνοι,  αλλά η μέχρι τώρα πορεία τους  δείχνει ότι θα είναι μέσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Με τις ομάδες του Μιλάνου να ψάχνονται μόνο η Juventus φαίνεται ικανή να ακολουθήσει τον τρελό ρυθμό  και η οποία δοκιμάζεται στο Artemio Franchi απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Fiorentina την Κυριακή στις 16.00 μ.μ ζωντανά από το ΟΤΕsports1.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Breakfast όμως έχει και η Bundesliga με τον αγώνα Hoffenheim-Leverkusen που ξεκινά στις 21.30 μ.μ. Οι ασπιρίνες που προέρχονται από την ισοπαλία με την , μόλις ένα βαθμό πάνω τους , πρωτοπόρο Bayern θέλουν νίκη για να κρατηθούν κοντά στην κορυφή απέναντι στους γηπεδούχους που είχαν δυο σερί ισοπαλίες πριν τη διακοπή. Οι έτεροι μονομάχοι του τίτλου, όπως τουλάχιστον παρουσιάζονται μέχρι στιγμής, έχουν φαινομενικά εύκολο έργο . Το Σάββατο στις 16.30 μ.μ η Dortmund υποδέχεται το Hannover , ζωντανά από ΟΤΕsports3 και την ίδια ώρα η Bayern τη Mainz.με στόχο να διευρύνει το εντυπωσιακό εντός έδρας σερί με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τέρματα 8-1.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Πάμε Ισπανία και στη LaLiga όπου το Σάββατο οι πρωτοπόρες και αήττητες Barcelona και Atletico Madrid έχουν εκτός έδρας αποστολές. Οι Καταλανοί έχοντας πιθανότατα για πρώτη φορά φέτος στη αποστολή τον αρχηγό Carles  Puyol μετά από 220 ημέρες απουσίας λόγω του τραυματισμού του στο περυσινό δραματικό επαναληπτικό με την Milan  στο Camp Nou φιλοξενούνται από την αδύναμη Osasuna. Παρών στην αποστολή και ο Messi ενώ στα πλαίσια του rotation θα απουσιάσουν οι Alves,Alexis και Pique. Ώρα έναρξης 21.00 μ.μ και μετάδοση από ΟΤΕsports2.Δυο ώρες αργότερα και στο ίδιο κανάλι,  η εκπληκτική Atletico του Simeone και του «δαιμονισμένου» Diego Costa έχει σαφώς πιο δύσκολη αποστολή στη Βαρκελώνη απέναντι στην δυνατή  Espanyol του Javier Aguirre. Νωρίτερα στις 17.00 μ.μ η Real Madrid φιλοξενεί τη Malaga που μετρά εκτός έδρας 3 ισοπαλίες σε 4 παιχνίδια, και περιμένει πιθανό στραβοπάτημα των δυο πρωτοπόρων για να μειώσει την ψαλίδα των 5 πόντων .Τηλεοπτικό και αυτό το ματς από το ΟΤΕsports2.

ΑΓΓΛΙΑ

Στην Αγγλία πολλά τα ενδιαφέροντα ματς αφού 7 ομάδες βρίσκονται με διαφορά 3-4 πόντων από την κορυφή και όλα είναι ανοικτά, όπως συνήθως συμβαίνει στην Premier League. Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο στις 14.45 μ.μ με τον αγώνα Newcastle-Liverpool ( OTEsports1) και συνεχίζεται στις 17.00 μ.μ με τους αγώνες Arsenal-Norwich, Chelsea-Cardiff και το πιο αμφίρροπο παιχνίδι μεταξύ Manchester United και της εκπληκτικής φέτος Southampton. Το μενού ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση West Ham-Manchester City στις 19.30 από το ΟΤΕsports1.

Τέλος το πρόγραμμα της Ελληνικής Superleague ξεκινά το Σάββατο με τους αγώνες Ατρόμητος-Λεβαδειακός( 16.00 NS2), ΠΑΟΚ- Αστέρας Τρίπολης (18.15 NS1) Πλατανιάς-Ολυμπιακός ( 20.30, NS2). Οι αγώνες της Κυριακής είναι Βέροια-Άρης (16.00, NS2), Καλλονή-Ξάνθη (18.15, NS4), Απόλλων-Παναιτωλικός ( 18.15, NS7), ΟΦΗ-Εργοτέλης  ( 18.15, ΝΣ2), ΠΑΟ-Πανθρακικός (20.30, NS1). Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στις 19.30 ( NS1) με την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννενα-Πανιώνιος.

Καλή διασκέδαση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!