Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δυο γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ο πεζόδρομος της Ικτίνου και η Πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη, θα "ζωντανέψουν" στις 1 και 2 Νοεμβρίου με παραστάσεις και εργαστήρια τσίρκου για μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για το Κοινωνικό Τσίρκο, που συνδιοργανώνεται από την "Σχεδία στην Πόλη" και τη "Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι παραστάσεις Κοινωνικού Τσίρκου περιλαμβάνουν ζογκλερική, ακροβατικά, clowning και οι νέοι καλλιτέχνες επιλέγουν θέματα που "μιλούν" για τη φιλία, τη συνεργασία και την αποδοχή με έναν τρόπο βασισμένο στο χιούμορ. Στα εργαστήρια, το κοινό μπορεί να πειραματιστεί, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών στη ζογκλερική, τα ξυλοπόδαρα και το μακιγιάζ προσώπου.

Οι νέοι εθελοντές, που θα επιμεληθούν τη διοργάνωση, συμμετέχουν, ήδη, ενεργά σε μια δράση για το κοινωνικό τσίρκο (δράση 1.2, εθνική πρωτοβουλία νέων, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Νέα Γενιά σε Δράση") και έχουν αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες, καθώς μοιράζονται στιγμές μάθησης και δημιουργίας με παιδιά και έφηβους Ρομά, στον Δενδροπόταμο.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.thessaloniki2014.gr και www.sxediastinpoli.gr.
Πηγή: nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!