Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Το 60% των Αμερικανών τάσσονται υπέρ της θανατικής ποινής για τους δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί,  σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρεία Gallup. 
Ο αριθμός των υπέρμαχων της θανατικής καταδίκης  μειώθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να το 60% να θεωρείται το χαμηλότερο ποσοστό από το 1972, οπότε "υπέρ" είχε ταχθεί το 57% των Αμερικάνων.  
Το 1990, το ποσοστό αυτό είχε φτάσει το 80 τοις εκατό, αναφέρει η εταιρεία Gallup. "Από το 2000 και έπειτα, πολλοί ήταν οι άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί εις θάνατο και ύστερα είχε αποδειχτεί ότι ήταν αθώοι. Πιθανώς αυτός είναι ένας από τους λόγους που λιγότεροι Αμερικανοί πλέον είναι υπέρ της θανατικής ποινής" εξηγεί τα αποτελέσματα της μείωσης η εταιρία.
Ειδικότερα, υπέρ της θανατικής ποινής τάσσεται το 81% των Ρεπουμπλικάνων, το 47% των Δημοκρατικών και το 60% των Ανεξάρτητων. Η μεγαλύτερη μείωση φαίνεται πως βρίσκεται μεταξύ των Δημοκρατικών, εκ των οποίων το 1994, το 75 τοις εκατό ήταν υπέρ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, από το 2006 μόνο έξι από τις πενήντα πολιτείες των ΗΠΑ, έχουν καταργήσει οριστικά τους νόμους περί θανατικής ποινής.
Πηγή: news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!