Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τέσσερις μήνες μακριά από το ποδόσφαιρο αποδείχτηκαν υπερβολικά πολλοί για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος την Τετάρτη έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να δαπανήσει το ιλιγγιώδες ποσό των 25 εκατ. δολαρίων (περίπου 20 εκατ. ευρώ) από την προσωπική του περιουσία για να δημιουργήσει ποδοσφαιρική ομάδα στο αμερικανικό πρωτάθλημα, το MLS.

O Μπέκαμ υπήρξε ο ίδιος ένα στοίχημα για το MLS, το οποίο βοήθησε να αναπτυχθεί και να αποκτήσει κύρος και νέους οπαδούς όταν μεταγράφηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στους Γκάλαξι του Λος Αντζελες το 2007. Τον περασμένο Δεκέμβριο αποχώρησε και έπειτα από πέντε μήνες στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

Ωστόσο του ήταν δύσκολο να αποχωριστεί το άθλημα.  Οπως μετέδωσε το Associated Press, ο Μπέκαμ θα φτιάξει εκ του μηδενός μια ποδοσφαιρική ομάδα στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Μέχρι τώρα το MLS, που παλεύει να κερδίσει τηλεοπτική προβολή και οπαδούς σε μια αγορά που παραδοσιακά αγαπάει το αμειρκανικό φούτμπολ, το μπέιζμπολ, το μπάσκετ και το χόκεϊ επί πάγου, μετράει 19 ομάδες. Ο επίτροπος του MLS, ο Ντον Γκάρμπερ, ευελπιστεί ότι η σεζόν του 2020 θα διεξαχθεί με 24 ομάδες καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι υπαρκτό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μια ομάδα από τη Νέα Υόρκη θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2015, αφού η Μάντσεστερ Σίτι και οι Νιου Γιορκ Γιάνκις συνέστησαν μια κοινοπραξία πληρώνοντας για τη σχετική άδεια 100 εκατ. δολάρια.

O Mπέκαμ θέλει να ηγηθεί μιας ομάδας επενδυτών που θα χρηματοδοτήσουν με τουλάχιστον άλλα τόσα τον ποδοσφαιρικό σύλλογο του Μαϊάμι. Ο ίδιος θα δαπανήσει 25 εκατ. δολάρια (20 εκατ. ευρώ) από μια προσωπική περιουσία που αποτιμάται γύρω στα 190 εκατ. ευρώ.

Στόχος του Μπέκαμ είναι να είναι έτοιμη η ομάδα μέσα σε δύο χρόνια. Αρχικά θα παίζει σε ήδη υφιστάμενους αγωνιστικούς χώρους, αλλά το σχέδιο του 40χρονου Εγγλέζου είναι η ομάδα του να αποκτήσει και το δικό της γήπεδο. 
Πηγή: tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!