Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020


Φοιτήτριες που ζουν σε ξενώνα της ινδικής πόλης Μπουζ παραπονέθηκαν ότι αναγκάστηκαν να γδυθούν για να δείξουν το εσώρουχό τους στους καθηγητές τους. Εκείνοι ήθελαν να εξακριβώσουν για τον αν έχουν περίοδο, κάτι που θεωρείται ακαθαρσία στην κοινωνία τους.
Συνολικά, 68 κοπέλες μεταφέρθηκαν μαζικά στις τουαλέτες του κτιρίου για να δείξουν τα εσώρουχά τους. Πρόκειται για προπτυχιακές φοιτήτριες του ιδιωτικού Πανεπιστημίου SSGI (Shree Sahajanand Girls Institute), το οποίο διευθύνεται από μια πλούσια και βαθιά συντηρητικά θρησκευτική αίρεση.
Όπως αναφέρει το BBC, όλα ξεκίνησαν όταν υπάλληλος του ξενώνα διαμαρτυρήθηκε στον διευθυντή του Κολεγίου ότι οι μαθήτριες παραβίαζαν κανόνες που έπρεπε να ακολουθούν ως γυναίκες.
Σύμφωνα με τους υφιστάμενους θρησκευτικούς κανόνες, οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο ναό και την κουζίνα ούτε να αγγίξουν άλλα άτομα όταν έχουν περίοδο.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια του γεύματος πρέπει να κάθονται μόνες, μακριά από τους άλλους, και να πλένουν μόνες τους τα πιάτα τους. Στην αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να κάθονται στα πίσω έδρανα.
Ο εξευτελισμός σε όλο του το μεγαλείο
Σύμφωνα με μια μαθήτρια -όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο- η διεύθυνση του κολεγίου κρατά αρχείο σχετικά με το πότε τα κορίτσια έχουν εμμηνόρροια. Ωστόσο, τους τελευταίους δύο μήνες καμία μαθήτρια δεν είχε αναφέρει τίποτα. Ο υπάλληλος έδραξε την ευκαιρία και τις ανέφερε, με αποτέλεσμα να υποστούν αυτόν τον εξευτελισμό.
Έκαναν λόγο για μια οδυνηρή εμπειρία και για ψυχικά βασανιστήρια. Ο πατέρας μαθήτριας επιβεβαίωσε ότι, όταν τον είδαν να έρχεται στη σχολή, πολλές από τις συμφοιτήτριες της κόρης του τον πλησίασαν κλαίγοντας και του εξήγησαν την ιστορία.
Ο διευθυντής του κολεγίου χαρακτήρισε το περιστατικό «ατυχές» και συμπλήρωσε ότι οι παραβάτες θα τιμωρηθούν. Το αξιοσημείωτο είναι πως η υποδιευθύντρια, γένους θηλυκού, έριξε την ευθύνη στις φοιτήτριες, συμπληρώνοντας ότι μερικές εξ αυτών έχουν ζητήσει ήδη συγγνώμη.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!