Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019


To Youtube Kids είναι μια πιο φιλική προς τους ανήλικους χρήστες έκδοση της δημοφιλούς πλατφόρμας Youtube, κάτι που θεωρητικά κάνει τους γονείς να νιώθουν ασφαλείς για τα παιδιά τους όταν αυτά περιηγούνται σε αυτό. Ωστόσο, ένα περιστατικό που συνέβη στη Φλόριντα αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο.
Η Φρι Χες, μητέρα, εντόπισε στην παιδική έκδοση του Youtube βίντεο – tutorials που δείχνουν στα παιδιά πώς να αυτοκτονήσουν. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στο καρτούν που έβλεπε το παιδί της έκανε την εμφάνισή του ένας άνδρας με γυαλιά ηλίου, ο οποίος εξηγούσε στους ανήλικους πώς να κόψουν τις φλέβες τους.
Η μητέρα, που είναι παιδίατρος, ενημέρωσε διάφορες ομάδες για το βίντεο και ζήτησε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα. Όπως ισχυρίζεται η ίδια, όντως κατέβηκε από το YouTube Kids μετά από περίπου μια εβδομάδα.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όπως υποστηρίζει η Χες, μετά το πρώτο περιστατικό αποφάσισε να εξερευνήσει περισσότερο το Youtube Kids και όσα βρήκε την εξέπληξαν πολύ δυσάρεστα.
Για την ακρίβεια, εντόπισε και βίντεο που δικαιολογούν τη σεξουαλική παρενόχληση, τη σωματεμπορία αλλά και την ενδοοικογενειακή βία. Σε ένα βίντεο, το οποίο θύμιζε το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft, φαινόταν ακόμη και ένα μακελειό σε σχολείο.
«Τα βίντεο τα οποία έχουν καταγγείλει οι χρήστες ελέγχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και όποια βίντεο δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στην εφαρμογή αφαιρούνται. Την ίδια ώρα, επενδύουμε σε νέους ελέγχους για τους γονείς, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα να επιλέγονται χειροκίνητα τα βίντεο και τα κανάλια στην εφαρμογή. Κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις στα συστήματά μας και γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά», ήταν η απάντηση του Youtube στις καταγγελίες της Χες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!