Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί όλοι μιλούν για αυτήν τη μαγιονέζα
Η μαγιονέζα Kewpie, η οποία εφευρέθηκε το 1924, βρίσκεται σε κάθε σπίτι στην Ιαπωνία.
Ο δημιουργός της Kewpie, Toichiro Nakashima συνάντησε για πρώτη φορά την μαγιονέζα σε ένα μαγειρικό ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έφερε πίσω το μυστικό καρύκευμα με την ελπίδα να δημιουργήσει μια νοστιμότατη και θρεπτική σως λαχανικών για την ιαπωνική κοινωνία. Τότε φυσικά δεν φανταζόταν την εμμονή που θα αποκτούσαν οι Ιάπωνες για την μαγιονέζα του.
Το 2017, η Kewpie ανέφερε ότι οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 500.000 εκατομμύρια γιεν (λίγο πάνω από 4.5 εκατομμύρια δολάρια), αύξηση 1,7% στις καθαρές πωλήσεις από το προηγούμενο έτος. Τα καρυκεύματα που αποτελούσαν τη μαγιονέζα ήταν στην πρώτη γραμμή αυτών των πωλήσεων, τα οποία "οδήγησαν στην αύξηση των πωλήσεων μαγιονέζας και dressings στο εξωτερικό".
Αλλά τι ακριβώς έχει η Kewpie Mayo που την καθιστά τόσο μοναδική;
Είναι τα αυγά. Στην Ιαπωνία, τα αυγά είναι ένα σημαντικό εμπόρευμα - ο μέσος άνθρωπος τρώει 320 αυγά τον χρόνο! Μάλιστα, δεν είναι έκπληξη καθώς τα αυγά στην Ιαπωνία είναι πεντανόστιμα. Έχουν βαθύ πορτοκαλί κρόκο, το οποίο λέγεται ότι είναι ενδεικτικό της υγείας των ορνίθων. Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής τείνουν να γεννούν αυγά με πολύ πιο σκούρους κρόκους από ό, τι τα κοτόπουλα αχυρώνα. Αυτά τα αυγά είναι η βάση μιας καλής μαγιονέζας.
Στην Ιαπωνία, η μαγιονέζα παρασκευάζεται μόνο με τον κρόκο αυγού, σε αντίθεση με την αμερικανική μαγιονέζα που συνήθως χρησιμοποιεί ολόκληρο το αυγό. Οι κρόκοι αυγών είναι αυτό που δίνει στη μαγιονέζα Kewpie το βαθύτερο κίτρινο χρώμα της και την κρεμώδη υφή της.
Εκτός από τα αυγά ανωτέρας ποιότητας, η Kewpie χρησιμοποιεί επίσης και ένα εξαιρετικό ξύδι στη συνταγή της.
Σεφ σε όλο τον κόσμο την προτιμούν.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!