Πέμπτη 2 Μαΐου 2019


Σε σχεδόν έναν χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ από το Southwark Crown Court . Συγκεκριμένα το βρετανικό δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων.
 Μετά την κινηματογραφική του σύλληψη μέσα από την πρεσβεία του Ισημερινού, ο 47χρονος  Τζούλιαν Ασάνζ κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχε επιβάλλει η δικαιοσύνη το 2012, αναφορικά με κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα στη Σουηδία.
«Ζητώ συγνώμη σε όσους θεωρούν ότι παραβίασα τους όρους με τον τρόπο που χειρίστηκα  την περίπτωσή μου» ανέφερε ο Ασάνζ σε επιστολή του, που διαβάστηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο του, Μαρκ Σάμερς. «Βρέθηκα αντιμέτωπος με τρομακτικές περιστάσεις. Εκείνη την εποχή έκανα ό, τι νόμιζα ότι ήταν καλύτερο», πρόσθεσε.
Ο Σάμερς δήλωσε επίσης ότι ο Ασάνζ «είχε έντονους φόβους» το 2012 ότι θα τον έστελναν από τη Σουηδία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τελικά στο κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο στην Κούβα.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ασάνζ καθώς μεταφερόταν στα κελιά έκανε νεύματα προς τους υποστηρικτές του, οι οποίοι φώναζαν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!