Πέμπτη 2 Μαΐου 2019


Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε όλη την Ευρώπη. Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις, για να μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές) θα ανακαλύψεις τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ατέλειωτη ποικιλία των πόλεων και των χωριών της. Αυτό το ταξίδι θα σου δώσει επίσης την ευκαιρία να γνωριστείς με άλλους νέους που σου μοιάζουν, να αποκτήσεις ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση και να συνειδητοποιήσεις την ευρωπαϊκή σου ταυτότητα. Οι νέοι που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν από τους δύο γύρους αιτήσεων που ανοίγουν κάθε χρόνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί σε όσους επιλεγούν μία ταξιδιωτική κάρτα.

Ποιος είναι ο επόμενος γύρος;

Περίπου 30.000 νέοι έλαβαν ταξιδιωτική κάρτα το 2018. Ο επόμενος γύρος ανοίγει από τις 2 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι τις 16 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Ένα κουμπί «Υποβολή τώρα» θα εμφανίζεται σ΄ αυτή τη σελίδα την κρίσιμη ημέρα!
Για να έχεις δικαίωμα να υποβάλεις αίτηση, πρέπει να έχεις γεννηθεί μεταξύ 2ας Ιουλίου 2000 (συμπεριλαμβανομένης) και 1ης Ιουλίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης), να έχεις την υπηκοότητα ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης και να συμπληρώσεις σωστά τον αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης. Αρκεί απλώς να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ και να απαντήσεις μια συμπληρωματική ερώτηση. Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ της 1ης Αυγούστου 2019 και της 31ης Ιανουαρίου 2020. Γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία και να απολαύσεις την ελεύθερη μετακίνηση, να κατανοήσεις καλύτερα την πολυμορφία της Ευρώπης, να γευτείς τον πολιτιστικό της πλούτο, να κάνεις νέους φίλους και, σε τελική ανάλυση, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου;
Λάβε υπόψη σου ότι αν έχεις αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι σου, εφαρμόζουμε ειδικούς όρους που θα σε βοηθήσουν να λάβεις μέρος στο DiscoverEU.

Μπορώ να ταξιδέψω με φίλους;

Ναι, μπορείς! Εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου ή με φίλους. Μπορείς να προσθέσεις μέχρι και 4 φίλους στην ομάδα σου.
Μάλιστα, μπορείς να διοργανώνεις συναντήσεις με άλλους ταξιδιώτες DiscoverEU προσαρμόζοντας ανάλογα τα σχέδια του ταξιδιού σου! Η ομάδα Facebook του DiscoverEU είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να σε βοηθήσει σ΄ αυτό. Γίνε μέλος της ομάδας τώρα για να συνομιλείς με άλλους συμμετέχοντες.

«Ένας ολόκληρος κόσμος περιμένει να τον ανακαλύψεις. Μάζεψε τα πράγματά σου, πάρε τον καλύτερο φίλο σου και ξεκινήστε.»

Ποια συμβολή αναμένεται από την πλευρά μου;

Ως πρεσβευτής DiscoverEU, θα πρέπει να περιγράψεις τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το Facebook ή το Twitter, κάνοντας χρήση της ετικέτας #DiscoverEU. Θα μπορούσες ίσως να κάνεις και μια παρουσίαση στο σχολείο σου ή στην τοπική σου κοινότητα. Επίσης, θα μπορούσες να πάρεις μέρος στον #διαγωνισμό φωτογραφίας/βίντεο DiscoverEU# και να κερδίσεις σπουδαία βραβεία. Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες και τα βίντεο του προηγούμενου γύρου, θα σε εμπνεύσουν!

Θέλω να μάθω περισσότερα!

Σε ενδιαφέρουν οι προηγούμενοι γύροι υποβολής αίτησης; Ρίξε μια ματιά στο ενημερωτικό φυλλάδιο του DiscoverEU για να μάθεις περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία και τις εμπειρίες άλλων νέων που ταξίδεψαν χάρη στο DiscoverEU.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!