Πέμπτη 31 Μαΐου 2018


Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή ανακοίνωσε σήμερα η «Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας»
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει:
«ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή
Η Βεργίνα Τηλεόραση, το μοναδικό κανάλι που υποστήριξε τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μετέφερε σε όλο τον κόσμο την δεδηλωμένη πεποίθηση των Ελλήνων πως το όνομα Μακεδονία και η ιστορία, δεν παραχαράσσεται και δεν παραχωρείται, κρατά ψηλά τη σημαία της ελληνικότητας και της αδιαμφισβήτητης ιστορίας της πατρίδας μας.
Η Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κάνει σαφές πως στην περίοδο που διανύουμε και με ανοιχτά όλα τα μέτωπα (οικονομικά και εθνικά), η διοργάνωση συλλαλητηρίων που δεν έχουν υποστηριχθεί και οργανωθεί ώστε να έχουν μαζική συμμετοχή και ανταπόκριση, θα καταλήξουν στην εξασθένιση της δυναμικής που μέχρι τώρα έχει αναπτυχθεί και στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή απλών, ακομμάτιστων, πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας που κινούνται με μόνο γνώμονα την αγάπη προς την Πατρίδα και την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων.
Δεν σταματάμε να προβάλλουμε, να υπερασπιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη δίκαιη και αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παράδοσης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και της ιστορίας της χώρας μας.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, και καλούμε στην κατεύθυνση αυτή να εκδοθούν από τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων της χώρας, ψηφίσματα που θα στηρίζουν την αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παραχώρησης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ενός ονόματος που είναι συνυφασμένο με την ιστορία αιώνων της χώρας μας.
Δεν δεχόμαστε κανέναν προσδιορισμό του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και καλούμε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της ΥΦΗΛΙΟΥ να μας ακολουθήσει στο δίκαιο αγώνα μας.
Είμαστε σε εγρήγορση και διατηρούμε επαφή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, κινητοποιήσεων όταν και όπου χρειαστεί
Για την Επιτροπή
Στέργιος Καλόγηρος Δημοσιογράφος ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!