Η Νορβηγία είναι παγκοσμίως γνωστή για τα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικά τοπία και όχι τόσο για το γαστρονομικό της πλούτο. Αυτό έρχεται να αλλάξει ένας μικρός Νορβηγός παραγωγός που κατάφερε να εντάξει την χώρα των φιόρδ και στον χάρτη των εκλεκτότερων τυριών αφού το τυρί που παράγει ανακηρύχθηκε καλύτερο του κόσμου για τα έτη 2016-2017.
Στα 29α Παγκόσμια Βραβεία Τυριού για το 2016 που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες στο Σαν Σεμπαστιάν, το μπλε τυρί Tingvollost’s Kraftkar ανακηρύχθηκε ως «ο πρωταθλητής των πρωταθλητών», κάτι που εννοιολογικά ισχύει δεδομένου ότι άφησε πίσω του τυριά από χώρες με μακρόχρονη παράδοση στην τυροκομία όπως η Ελβετία, η Γαλλία και η Ισπανία.
Η φάρμα του παραγωγού εδρεύει στο Tingvollost, που βρίσκεται κοντά στη δυτική ακτή της Νορβηγίας και το συγκεκριμένο τυρί, όπως αναφέρουν οι ιρλανδικοί Times, χαρακτηρίστηκε από τους κριτές ως «το καλύτερο τυρί που φτιάχτηκε ποτέ». Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε επιτροπή από 266 κριτές από 26 χώρες οι οποίοι δοκίμασαν 3.021 τυριά από 31 χώρες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου