Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018


Αγγλία πρωτοπορεί και καθιερώνει υπουργείο Μοναξιάς! Ο στόχος της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, και του νέου υπουργείου είναι διττός. Αφενός η συνέχιση του έργου της βουλευτίνας των Εργατικών, Τζο Κοξ,  που δολοφονήθηκε από ακροδεξιό εξτρεμιστή το 2016. Αφετέρου, η αντιμετώπιση της μοναξιάς που βιώνουν περισσότεροι από ένας στους δέκα Βρετανούς.
Χρέη υπουργού Μοναξιάς αναλαμβάνει η νυν υπουργός Αθλητισμού, Τρέισι Κράουτς. Μάλιστα, θα διατηρήσει και το ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιό της. Παράλληλα με τα καθήκοντα που ασκεί σήμερα, λοιπόν, θα σχεδιάσει και μια στρατηγική, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μοναξιάς που απασχολεί πολλούς συμπατριώτες της. Μάλιστα, το θέμα της μοναξιάς είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, καθώς έρευνες δείχνουν ότι συνδέεται με την άνοια, την πρόωρη θνησιμότητα και την υπέρταση.
Μέι: «Στη μνήμη της Τζο…»
«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε, για να φέρουμε, στην μνήμη της Τζο, ένα τέλος στην αποδοχή της μοναξιάς ως αναπόφευκτου φαινομένου», τόνισε η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι.
«Για πάρα πολλούς ανθρώπους, η μοναξιά είναι η θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου βίου», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Μέι.
Τι λένε τα στατιστικά και οι γιατροί
Οι περισσότεροι Βρετανοί, ηλικίας άνω των 75 ετών, ζουν μόνοι τους. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, μάλιστα, περίπου 200.000 ηλικιωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιον φίλο ή συγγενή τους για τουλάχιστον έναν μήνα.
Οι περισσότεροι γιατροί στη Βρετανία δέχονται έναν έως πέντε ασθενείς την ημέρα, οι οποίοι τους επισκέπτονται κυρίως γιατί αισθάνονται μοναξιά. Αυτό φανερώνουν τα στοιχεία της Εκστρατείας για τον Τερματισμό της Μοναξιάς, ενός δικτύου για την αντιμετώπιση της απειλής που θέτει στην υγεία των ηλικιωμένων η απομόνωση.
Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς στη βρετανική κοινωνία, που είχε ιδρύσει η 41χρονη Κοξ λίγο πριν τη δολοφονία της, είχε ζητήσει τον ορισμό ενός υπουργού που θα αναλάβει την κυβερνητική δράση.
«Η Τζο θα χαιρόταν αφάνταστα», τόνισε ο σύζυγός της, Μπρένταν Κοξ, με ανάρτησή του στο twitter.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!