Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ένα απλό τρικ για να κοιμηθείτε πιο γρήγορα
Κι όμως υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να κοιμηθείτε τον οποίο θα μπορούσατε να υιοθετήσετε την επόμενη φορά που γυρνάτε γύρω – γύρω στο κρεβάτι σας.
Ερευνητές βρήκαν ότι το να γράψετε μια «to do» λίστα βοηθάει να σας πάρει ο ύπνος πιο γρήγορα.
Ο Dr Michael Scullin και η ομάδα του, στο Πανεπιστήμιο Baylo του Texas, έκαναν έρευνα μεταξύ 57 ενηλίκων, ηλικίας 19-30 ετών, που χωρίστηκαν σε δυο ομάδες
Τα συγκεκριμένα άτομα κοιμήθηκαν στο εργαστήριο. Οι μισοί από αυτούς έγραψαν μια λίστα με πράγματα που είχαν ήδη ολοκληρώσει ενώ οι υπόλοιποι έγραψαν μια λίστα με πράγματα που θα έπρεπε να κάνουν.
Η ομάδα που έγραψε τη λίστα με όσα θα έπρεπε να κάνει κοιμήθηκε 16 λεπτά αφότου ξάπλωσε ενώ η άλλη ομάδα κοιμήθηκε μετά από περίπου 25 λεπτά.
Γράφοντας στο περιοδικό Experimental Psychology οι ερευνητές ανέφεραν ότι η ανησυχία για μελλοντικές υποχρεώσεις συμβάλλει σημαντικά στη δυσκολία να σε πάρει ο ύπνος. Πρόσθεσαν ότι εκείνοι που έγραψαν τη λίστα των μελλοντικών τους υποχρεώσεων τους με σαφήνεια κοιμήθηκαν πιο γρήγορα, σε αντίθεση με εκείνους που είχαν μεν γράψει για αυτά που έκαναν, αλλά όχι για τις υποχρεώσεις του επόμενου διαστήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!