Τρίτη 27 Μαρτίου 2018


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό, αναδιοργάνωσε το πρωτόκολλο στο επερχόμενο Φεστιβάλ απαγορεύοντας τις πρωινές δημοσιογραφικές προβολές ταινιών του διαγωνιστικού τμήματος πριν από τις βραδινές τους πρεμιέρες, αλλά και τις selfies στο κόκκινο χαλί.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι κριτικοί και οι δημοσιογράφοι θα βλέπουν τις ταινίες στο θέατρο «Debussy» την ίδια ώρα που οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθούν στην κεντρική αίθουσα τις βραδινές παγκόσμιες πρεμιέρες. Η αλλαγή έγινε για να ενισχυθεί το κύρος και η βαρύτητα των γκαλά με τις πρεμιέρες των ταινιών.
Τον Μάιο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών γιορτάζει την 71η επέτειό του. Στο Φεστιβάλ πολύ συχνά οι σκληρές κριτικές που δημοσιεύονται νωρίτερα μπορούν να διαλύσουν τις προοπτικές μιας ταινίας ακόμη και πριν από τη λαμπερή πρεμιέρα σε gala στο Palais. Η πρακτική αυτή έχει στρέψει ορισμένους κινηματογραφιστές και στούντιο σε άλλα Φεστιβάλ, όπως της Βενετίας και του Τορόντο, όπου οι κριτικές ταινιών πιστεύεται ότι είναι πιο ήπιες.
Ο Τιερί Φρεμό είπε ότι με την απαγόρευση των πρωινών προβολών επιδιώκεται «η ανανέωση της ελκυστικότητας και της λάμψης των βραδινών γκαλά».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών προσπάθησε, επίσης, να περιορίσει την πρακτική των selfies στο κόκκινο χαλί και αποφάσισε να τις απαγορεύσει πλήρως. «Στο κόκκινο χαλί, η επουσιώδης πτυχή και η επιβράδυνση που προκαλείται από την ενόχληση που προκύπτει από αυτές τις selfies αμαυρώνει την ποιότητα της εμπειρίας του κόκκινου χαλιού και του Φεστιβάλ» είπε, τονίζοντας πως «το κινητό τσαλακώνει το μεγαλείο των Καννών».
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!