Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017


Λίγες ημέρες μετά την υποκλοπή 1,5 terabytes δεδομένων από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO και τη δημοσίευση του ακυκλοφόρητου 4ου επεισοδίου από τον τελευταίο κύκλο του «Game of Thrones», χάκερ «ξαναχτυπούν».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, χάκερ που χρησιμοποιούν την κωδική ονομασία «Mr Smith» προχώρησαν στη δημοσίευση και άλλου υλικού απ’ αυτό που έκλεψαν την περασμένη εβδομάδα και ζητούν λύτρα εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία παραγωγής ΗΒΟ, προκειμένου να μην προβούν και σε νέες διαρροές.
Τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, περιλαμβάνουν ένα βίντεο, σύνοψη των όσων θα συμβούν στα επόμενα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones» και email από τον λογαριασμό του Leslie Cohen, αντιπροέδρου του τηλεοπτικού δικτύου HBO. Επίσης, έχουν στα χέρια τους εσωτερικά έγγραφα και επιστολές πρόσληψης κορυφαίων στελεχών.
«Διεισδύσαμε με επιτυχία στο δίκτυό σας. Η ΗΒΟ ήταν ένας από τους δυσκολότερους στόχους μας, αλλά τα καταφέραμε (μας πήρε έξι μήνες)», έγραψαν οι χάκερ στο μήνυμά τους.
Απαιτούν, δε, από την εταιρεία παραγωγής να τους πληρώσει μισθούς έξι μηνών σε bitcoin, που φτάνουν τα 6 εκατομμύρια δολάρια. Έδωσαν, μάλιστα, τελεσίγραφο να πληρώσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες.
Η HBO, που έχει παραδεχθεί την κλοπή, δήλωσε πως συνεχίζει να ερευνά το θέμα και συνεργάζεται με την αστυνομία και με ειδικούς της κυβερνοασφάλειας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!