Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

«Ανάσα» έδωσε σε πρώην κτηνοτρόφο, πατέρα τριών παιδιών με άνεργη σύζυγο, το Ειρηνοδικείο Ελασσόνας, που αποφάσισε «κούρεμα» 99,1% (!) στο δάνειό του, «σώζοντας» και την ακίνητη περιουσία του!
Το δικαστήριο άπλωσε δίχτυ προστασίας στον υπερχρεωμένο δανειολήπτη, ο οποίος καλείται, πλέον, να πληρώσει 4.800 ευρώ από τα συνολικά 501.000 ευρώ των οφειλών του στην τράπεζα, διατηρώντας ταυτόχρονα την ακίνητη περιουσία του (δύο αγροτεμάχια χαμηλής αξίας).

Η ιστορία του 50χρονου κτηνοτρόφου άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν αποφάσισε να λάβει από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος δάνειο ύψους 15.000.000 δραχμών (περίπου 44.000 ευρώ), προκειμένου να στηρίξει τη λειτουργία της μικρής κτηνοτροφικής μονάδας που διατηρούσε σε χωριό της Ελασσόνας. Ο 50χρονος υπήρξε για μία δεκαετία συνεπής στις υποχρεώσεις του. Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν μόλις έκλεισε τη μονάδα, από την οποία ζούσε.

«Το κεφάλαιο που είχε εκταμιευτεί τότε δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτό που διαμορφώθηκε σήμερα. Το ιλιγγιώδες ποσό των 501.000 ευρώ προέκυψε όλα αυτά τα χρόνια από τα ληστρικά επιτόκια και τους τόκους υπερημερίας» λέει ο δικηγόρος Αγγελος Γιουρέλης (φωτό), ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση.
Ο πατέρας τριών παιδιών, με μοναδικό του εισόδημα τα 1.000 ευρώ από την εργασία του ως υπάλληλος, είδε τα χρέη να τον «πνίγουν» και απευθύνθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο ΙΝΚΑ Θεσσαλίας. «Πρόκειται για μια σπουδαία απόφαση, που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στον δανειολήπτη και ταυτόχρονα δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο της Δικαιοσύνης» συμπληρώνει ο κ. Γιουρέλης. Σύμφωνα με την απόφαση, ο 50χρονος θα πρέπει να καταβάλει κάθε μήνα στην ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση το ποσό των 150 ευρώ, μέχρι την εξόφληση του «κουρεμένου» δανείου.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!