Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016


Ένα τεχνητό πάρκο (στο οποίο θα φτάνει κανείς βαδίζοντας “μέσα” στο νερό) πρόκειται να κατασκευαστεί στη Florida των ΗΠΑ. Το θαλάσσιο μέτωπο στη West Palm Beach θα αποκτήσει άλλη όψη και η μεταμόρφωσή του θα ολοκληρωθεί το 2018.
Σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου Carlo Ratti Associati, ο “βυθισμένος” ανοιχτός χώρος θα δημιουργηθεί με την τεχνολογία κατασκευής υποβρυχίων και ολόκληρο το σύμπλεγμα θα είναι τοποθετημένο πάνω σε πλωτή βάση.
Θα περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα, χώρους αναψυχής και φυσικά κτίρια κατοικιών με εντυπωσιακή θέα! Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκδηλώσεις στο auditorium ή να δροσίζονται στην κυκλική πισίνα με θέα τη θάλασσα.
Η αρχιτεκτονική συνήθως συλλαμβάνει τα κτίρια ως μονάδες, αυτόνομες οντότητες αλλά σε αυτή την περίπτωση το πάρκο ενσωματώνεται στο νερό σαν να ήταν σμιλεμένο μέσα του. Το νερό γίνεται ένα κινούμενο στοιχείο που ενσωματώνεται αρμονικά στον νέο δημόσιο χώρο” δήλωσε ο Carlo Ratti.
Το όλο project είναι μια ιδέα του δισεκατομμυριούχου του Palm Beach Jeff Greene, ο οποίος διαθέτει πολλά ακίνητα στην συγκεκριμένη περιοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!