Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016


Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να θέλουν να αποταμιεύουν τα χρήματά τους σε καταθετικούς λογαριασμούς έστω και με μηδενικά επιτόκια, καταδεικνύει έρευνα που παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg. «Μετά την χρηματοοικονομική κρίση, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη, ακόμα και αν έχουν περιορισμένους πόρους, να δημιουργήσουν κάποιου είδους ασφάλεια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που διενήργησε την έρευνα.
Η έρευνα βασίζεται σε απαντήσεις που συγκεντρώθηκαν τον Σεπτέμβριο και καλύπτει περίπου 21 χιλιάδες άτομα από 21 χώρες. Με βάση αυτή, περίπου το 69% των Ευρωπαίων βάζει τα χρήματά του σε τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ το 26%  προτιμά τα μετρητά. Το 8% προτιμά να επενδύει σε ακίνητα και το 8% σε ομόλογα.
Στη Δανία και τη Σουηδία, όπου τα βασικά επιτόκια της κεντρικής τράπεζας είναι αρνητικά, σχεδόν το 80% των πολιτών κρατά τα χρήματά του σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ολλανδία, το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 80%.
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι σε  όλη την Ευρώπη, το 24% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι θέλει να μετακομίσει για να γλιτώσει από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!