Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτοί είναι οι φθηνότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοίΌμορφες παλιές πόλεις και ιστορικές πλατείες. Βόλτες σε κάστρα και ποτάμια, εξερευνήσεις στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη και πάνω από όλα… καλές τιμές. Οι πέντε προορισμοί της Ευρώπης που συγκεντρώνουμε τα έχουν όλα και είναι οι «πρωταθλητές» των οικονομικών ταξιδιών.

Πώς προκύπτει αυτό; Πρώτον, από το ετήσιο chart του Price Of Travel, μιας ιστοσελίδας που υπολογίζει το μέσο κόστος ενός low budget ταξιδιώτη ανά ημέρα σε κάθε πόλη της Ευρώπης (για διαμονή, φαγητό, ποτό και είσοδο σε αξιοθέατα). Και δεύτερον, εντοπίζοντας τους προορισμούς των πόλεων αυτού του ‘top’ για τους οποίους υπάρχουν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από την Αθήνα – γιατί μπορεί για παράδειγμα η Αγία Πετρούπολη ή το Βίλνιους να βρίσκονται πολύ ψηλά στην πρώτη λίστα, αλλά με άνω των 300€ αεροπορικά εισιτήρια, low budget δεν το λες πια το ταξίδι. Ιδού λοιπόν οι «μεγάλοι νικητές»:


Βουκουρέστι

Μέσο ημερήσιο κόστος: 22€
Οικονομικότερα εισιτήρια το φθινόπωρο: 38€ μετ’ επιστροφής όλο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο με τη Ryanair
Γιατί να πάτε: Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, παρά την «σκοτεινή αύρα» που άπλωσε πάνω της η πρόσφατη Ιστορία, γίνεται ένας εκ των πλέον ανερχόμενων προορισμών της εναλλακτικής Ευρώπης. Διαθέτει μια πολύβουη παλιά πόλη με βαλκανικά μαγαζάκια, μπυραρίες κρυμμένες σε αυλές παλιών πανδοχείων και όμορφες εκκλησίες. Θα δείτε επίσης το «Παλάτι του Λαού», ήτοι το κτίριο της Βουλής, που διόλου τυχαία ο Τσαουσέσκου παρήγγειλε να γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου. Θα βολτάρετε στους καταπράσινους κήπους Cismigiu και Herestrau και θα καθίσετε για φαγητό σε hipster ατμόσφαιρα στα δρομάκια βορειδυτικά της παλιάς πόλης. Αν προλάβετε, μπορείτε να επιχειρήσετε μία ημερήσια εξόρμηση στα Κάστρα των κωμοπόλεων Sinaia και Brasov, τα «λημέρια» του Κόμη Δράκουλα.
Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα στο Βουκουρέστι


Σόφια

Μέσο ημερήσιο κόστος: 23,50€
Οικονομικότερα εισιτήρια το φθινόπωρο: 20€ μετ’ επιστροφής όλο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο με τη Ryanair
Γιατί να πάτε: Για να γνωρίσετε μια βαλκανική πρωτεύουσα που φιλοδοξεί να αποκτήσει σύγχρονο αέρα, χωρίς να αφαιρέσει από το «τοπίο» της τους μεγάλους τρούλους των ναών της, τα οθωμανικά τζαμιά της και τα μνημεία της ανάμεσα σε μεγάλα πάρκα και τις κεντρικές της λεωφόρους. Εδώ θα δείτε τον Καθεδρικό του Νιέφσκι, την Αγία Σοφία, τους κήπους Borisova, το Μουσείο Ιστορίας, Φυσικής Ιστορίας και Σοσιαλιστικής Τέχνης.


Βελιγράδι

Μέσο ημερήσιο κόστος: 24,60€
Οικονομικότερα εισιτήρια το φθινόπωρο: 94€ μετ’ επιστροφής όλο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο με την Aegean
Γιατί να πάτε: Για να εξερευνήσετε το Κάστρο του Kalemegdan εκεί όπου συναντούνται δύο μεγάλα ποτάμια, να περπατήσετε τον ευρωπαϊκό πεζόδρομο της Μιχαήλοβα, να καθίσετε για καφεδάκι στον γραφικό – α λα Μονμάρτη – πεζόδρομο της Skadarlija, να ανακαλύψετε τη νυχτερινή ζωή στις γειτονιές του κέντρου με σούπερ τιμές (τα κοκτέιλ στοιχίζουν κάτω από 5€) και να το ρίξετε στο καλό βαλκανικό φαγητό. Για περισσότερο sightseeing, θα επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Γιουγκοσλαβικής Ιστορίας, το Μουσείο Τέσλα και τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό του κόσμου.
Διαβάστε περισσότεραΒελιγράδι: Τα top αξιοθέατα σε μία βόλτα


Βουδαπέστη

Μέσο ημερήσιο κόστος: 28,80€
Οικονομικότερα εισιτήρια το φθινόπωρο: 79€ μετ’ επιστροφής τον Νοέμβριο με την Ryanair
Γιατί να πάτε: Για τον αριστοκρατικό αέρα και τη ρομαντζάδα στις γέφυρες που στεφανώνουν τον Δούναβη. Για τις βόλτες στο Κάστρο της πόλης και στα μεσαιωνικά μονοπάτια του λόφου Gellert. Για την βραδινή ζωή και το ωραίο φαγητό στην Πέστη, σε πεζοδρόμους γεμάτους μπαρόκ, νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά και αρ νουβό κτίρια – στα SOS ο πεζόδρομος της Vaci Utca, η λεωφόρος Andrassy και η πλατεία Vorosmarty. Στην πλατεία των Ηρώων θα βρείτε συγκεντρωμένα τα πιο γνωστά Μουσεία της πόλης για το απαραίτητο sightseeing, ενώ επιβάλλεται και μια περιήγηση στο μεγαλύτερο κοινοβούλιο της Ευρώπης, καθώς και μια εμπειρία σπα για τα οποία φημίζεται η ουγγρική πρωτεύουσα.
Διαβάστε περισσότεραΒουδαπέστη: Τα μυστικά του Δούναβη


Βαρσοβία

Μέσο ημερήσιο κόστος: 28,90€
Οικονομικότερα εισιτήρια το φθινόπωρο: 47€ μετ’ επιστροφής τον Οκτώβριο με την Ryanair
Γιατί να πάτε: Φθηνή όσο οι μικρότερες πρωτεύουσες της βαλκανικής και ανατολικής Ευρώπης, αλλά με τον αέρα μιας δυτικής μητρόπολης, η Βαρσοβία είναι η πρωτεύουσα – έκπληξη της Γηραιάς Ηπείρου. Διαθέτει μια γραφικότατη, πεντακάθαρη παλιά πόλη, μία εξίσου γραφική νέα πόλη, και ένα απαστράπτον σύγχρονο κέντρο γεμάτο ουρανοξύστες, άνετους πεζοδρόμους, κρυμμένες στοές με υπαίθρια μπαράκια και εξαιρετικό street food. Μη χάσετε τη βόλτα στο Βασιλικό Δρόμο, την περιήγηση στο πάρκο Lazienki και την επίσκεψη στο «Παλάτι των Επιστημών και του Πολιτισμού». Για εναλλακτικές βόλτες, επισκεφθείτε την συνοικία της Πράγας στην άλλη πλευρά του ποταμού, μια πρώην υποβαθμισμένη γειτονιά που εξελίσσεται στην πιο καλλιτεχνική, hip περιοχή της Βαρσοβίας.
in2life.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!