Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016


Οι λύσεις πολλών χρηστριών του Github λαμβάνουν συχνά υψηλότερες βαθμολογίες από αυτές αντρών χρηστών.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ, αφού ανέλυσαν τα προφίλ σχεδόν 1,4 εκατομμυρίων χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας Github, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κώδικας που παράγεται από γυναίκες, καθώς και τα σχόλια για βελτίωση ήδη υπαρχουσών υλοποιήσεων που προέρχονται από χρήστριες της υπηρεσίας, τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής από την κοινότητα, λαμβάνοντας μάλιστα και υψηλότερες βαθμολογίες, σε σχέση με αντίστοιχες προτάσεις που γίνονται από άντρες.

Δυστυχώς όμως για τις φίλες μας προγραμματίστριες, φαίνεται ότι τα παραπάνω ισχύουν μόνο όταν αυτές δεν γνωστοποιούν το φύλο τους.

"Υπάρχουν ενδείξεις προκατάληψης σχετικά με το φύλο: Η αποδοχή της εργασίας γυναικών που δεν γνωστοποιούν το φύλο τους μέσω του προφίλ τους είναι 71,8%, αλλά περιορίζεται στο 62,5% όταν αυτό μπορεί να ταυτοποιηθεί. Παρατηρείται μια παρόμοια πτώση και στην περίπτωση των αντρών χρηστών, που όμως δεν είναι το ίδιο δραματική", αναφέρεται στην έρευνα.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι λύσεις που παρέχονται από γυναίκες προγραμματίστριες τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής. Είναι πιθανό αυτό να οφείλεται στο ότι οι προσθήκες τους είναι μικρότερες σε έκταση, γεγονός που τις καθιστά περισσότερο ευανάγνωστες και κατανοητές, ενώ δεν αποκλείεται να εξαρτάται και από τη δημοτικότητα των γλωσσών προγραμματισμού που αυτές προτιμούν.

Πάντως, τα στοιχεία της έρευνας δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί από την επιστημονική κοινότητα, κάτι που βέβαια αναμένεται να γίνει σύντομα.

Πηγή: e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!